Διδυμότειχο: Αναστάτωση στην Πυροσβεστική, από αρνητές μάσκας και self test – Έφτασε ως το Αρχηγείο

Διδυμότειχο: Αναστάτωση στην Πυροσβεστική, από αρνητές μάσκας και self test – Έφτασε ως το Αρχηγείο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Διδυμοτείχου, από την ύπαρξη Πυροσβεστών που αρνούνται να φορέσουν μάσκα και να υποβληθούν στο απαραίτητο self test που προβλέπουν οι νόμοι, οι κανονισμοί και οι αποφάσεις για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrow-news.gr, εδώ και λίγο καιρό δύο στελέχη της Π.Υ.Διδυμοτείχου που από ιδεολογία όπως υποστηρίζουν είναι αρνητές τόσο της μάσκας όσο και του self test, επέμεναν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους χωρίς να την φορούν ή να υποβάλλονται στο προβλεπόμενο self test. Φυσικά για… εμβολιασμό ούτε σκέψη να γίνεται όσον αφορά τους συγκεκριμένους, ενώ πολλοί συνάδερφοι τους έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Διοικητής να απαγορέψει την είσοδο τους, αφού οι νόμοι, οι αποφάσεις και οι κανονισμοί είναι συγκεκριμένοι. Παράλληλα, δεν ήθελε να ρισκάρει την πιθανότητα διάδοσης του κορονοϊού στους υπόλοιπους Πυροσβέστες, αρκετοί από τους οποίους αντέδρασαν με την στάση των δύο συναδέρφων τους, αφού την θεωρούν ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Το θέμα μάλιστα δεν έμεινε μόνο στην αναστάτωση εντός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Διδυμοτείχου, αφού ένας απ’ τους αρνητές μάσκας και self test, έφτασε στο σημείο να καταθέσει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα του Διδυμοτείχου εναντίον του Διοικητή του, επειδή απαγόρεψε να εργαστεί από την στιγμή που αρνιόταν να κάνει self test ανίχνευσης κορονοϊού ή να φοράει μάσκα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Evrow-news.gr, υπήρξε ακόμα και προσαγωγή του Διοικητή της Π.Υ.Διδυμοτείχου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μετά την μήνυση. Έτσι αναπόφευκτα η υπόθεση έφτασε και σε κεντρικό επίπεδο, συγκεκριμένα στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και αναμένονται οι διοικητικές ή πιθανές πειθαρχικές αποφάσεις για τους δυο Πυροσβέστες-αρνητές μάσκας και self test.