Διδυμότειχο: Στην Κομοτηνή σήμερα Χατζηγιάννογλου, επικεφαλής παρατάξεων – Συνάντηση με Πρύτανη για λύση στη Σχολή Ψυχολογίας

Διδυμότειχο: Στην Κομοτηνή σήμερα Χατζηγιάννογλου, επικεφαλής παρατάξεων – Συνάντηση με Πρύτανη για λύση στη Σχολή Ψυχολογίας

-Προσωρινή στέγαση στο 1ο Γυμνάσιο (μαθήματα των Σπουδαστών απόγευμα), μόνιμη στο χώρο περιοχής Εργατικών Αποθηκών θα προταθεί για να βρεθεί “χρυσή τομή”

-Που θα στεγαστούν σίτιση, Αμφιθέατρο και γραφεία του ΔΠΘ

Στην Κομοτηνή θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συναντηθούν με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και να βρεθεί η “χρυσή τομή” στο θέμα λειτουργίας της Σχολής Ψυχολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, xθες βράδυ συναντήθηκαν εκτάκτως ο κ. Χατζηγιάνογλου και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Τοκαμάνης, Παρασκευάς Πατσουρίδης, Κ΄στας Δημητρίου και Θόδωρος Σκίνδρης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

-Να λειτουργήσει του χρόνου 2022-2023 η Σχολή Ψυχολογίας και να στεγαστεί στο 1ο Γυμνάσιο (όπως ζήτησε το ΔΠΘ) και τα μαθήματα των Σπουδαστών θα είναι απογευματινά. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή να φύγουν από τα σχολεία τους οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

-Ο δήμος Διδυμοτείχου αποφασίστηκε να νοικιάσει τα εξής κτίρια για τις ανάγκες των φοιτητών όπως ζητάει η Πρυτανεία του ΔΠΘ και είναι τα εξής:

  1. Το κτίριο του πρώην Σούπερ μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στον πεζόδρομο ή  της πρώην  Αγροτικής Τράπεζας για την σίτιση των σπουδαστών
  2. Ο κινηματογράφος “Ορφέας” ως Αμφιθέατρο για τα μαθήματα ειδικότητας των Σπουδαστών
  3. Θα παραχωρηθεί από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος κιαι Σουφλίου κ.Δαμασκηνό το ξενοδοχείο “Άνεσις” που ανήκει πλέον στην κυριότητα της Μητρόπολης, για να στεγαστούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αυτά τα 4 με 5 χρόνια που θα χρειαστούν για να κατασκευαστεί η Πανεπιστημιούπολη. 

– Η μόνιμη στέγαση της 5ης έδρας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο, με το Τμήμα Ψυχολογίας αρχικά και το δεύτερο που θα ακολουθήσει, θα γίνει με την κατασκευή της  στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών, όπως πρότεινε άλλωστε και η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και όχι στις αποθήκες που βρίσκονται στο δρόμο προς το Ισαάκιο. Αυτή ήταν η απόφαση και πρόταση των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων που αποδέχτηκε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι σήμερα μπορεί να ξημέρωσε μια καινούργια, πιο αισιόδοξη ημέρα για το Διδυμότειχο και μακάρι να βρεθεί η “χρυσή τομή” στη συνάντηση που θα γίνει το μεσημέρι στην Κομοτηνή με τον Πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους συνεργάτες του.