ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοίγουν αύριο Σάββατο κανονικά οι Καστανιές – Οι Τούρκοι προς το παρόν αποκλείονται

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοίγουν αύριο Σάββατο κανονικά οι Καστανιές – Οι Τούρκοι προς το παρόν αποκλείονται

-Άιντε… Ελληνάρες, βουρ για Αδριανούπολη να στηρίξετε με τα ευρώ σας την καταρρέουσα τουρκική οικονομία

Από τις 11 Φεβρουαρίου 2021 το είχε προαναγγείλει το Evros.news.gr ότι σχεδιάζονταν

Ανοίγουν από αύριο κανονικά οι Καστανιές και θα λειτουργεί πλέον ο μεθοριακός σταθμός και φυσικά το Τελωνείο, μετά από 16 μήνες που παρέμεινε κλειστός, εξαιτίας της προσπάθειας βίαιης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το οποίο απέφυγε από το πρωί να δημοσιεύσει οτιδήποτε αν και γνώριζε το χθεσινό ΦΕΚ στο οποίο προβλέπονταν η επαναλειτουργία των Καστανεών και μάλιστα σε 24ωρη βάση και αφού επικράτησε όλη την ημέρα αλαλούμ, με τα τοπικά ΜΜΕ να διαψεύδουν όσα έγραψαν λίγο νωρίτερα, υποστηρίζοντας ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να λειτουργήσουν οι Καστανιές, αύριο Σάββατο 3 Ιουλίου, θα ξανανοίξει ο μεθοριακός σταθμός. Κάτι που είχαμε άλλωστε προαναγγείλει από τις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Μάλιστα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία ώστε να φροντίσει να απομακρύνει κάποια αντικείμενα και γενικότερα εμπόδια που ήταν τοποθετημένα επί 16 μήνες από το Τελωνείο μέχρι το σημείο της ελληντουρκικής συνοριογραμμής, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με το αυριανό ξεκίνημα λειτουργίας. Επίσης, από σήμερα τοποθετήθηκε και συνεργείο0 του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιεί τα rapid test των εισερχομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχεδιάζεται άνοιγμα του Τελωνείου Καστανεών ως τον Ιούνιο – Αυστηρός έλεγχος και από Frontex

Απαγορεύεται ακόμα η είσοδος Τούρκων

Δεν θα επιτρέπεται βέβαια να εισέρχονται οι Τούρκοι στην Ελλάδα, όπως άλλωστε δεν επιτρέπεται να έρχονται και από τους Κήπους οι οποίοι λειτουργούν κανονικά από σήμερα, αλλά οι Έλληνες θα μπορούν να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από την γειτονική Αδριανούπολη και γενικότερα την Τουρκία, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Δηλαδή:

1. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα
με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας.
2. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, οφείλουν:
α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους ή


β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) βα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον εργαστηριακό έλεγχο με PCR και εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test,

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ

Φ.Ε.Κ. ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

Όπως καταλαβαίνετε, οι Τούρκοι που έχουν διαβατήρια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως π.χ οι μετανάστες στην Γερμανία, θα μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν στην γειτονική χώρα πλέον από τις Καστανιές. Το αναφέρουμε γιατί το καλοκαίρι είναι γνωστό πως έρχονται αρκετοί από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, όπως και οι Έλληνες μετανάστες.

Ένα σχόλιο

  1. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε Ελληναρες μου !!!! Πιστεύω ότι θα υπάρξουν κάποιοι συμπολίτες μας που θα επισκεφθούν τη γείτονος χώρας που τόσο τους έλειψε . Τρόπαιο οι χαμηλές τιμές ο χαμογελαστός μεμέτης που σε κάθε συναλλαγή σε αποκαλεί αφεντιμ . Έτσι αγαπητοί μου συμπολίτες να πάτε ,ξεχνοντας ότι ο κάθε ευρώ που δίνεται είναι μια σφαίρα για τα παιδιά σας και για τους ίδιους ,ότι κάθε ευρώ που θα αφήσετε θα αναστήσει την χώρα που θέλει να σας καταστρέψει ,που διεκδικεί τα σπίτια σας την εθνικότητα σας ,που σας έστειλε χιλιάδες επενδυτές πριν ενάμιση χρόνο περίπου . Δυστυχώς για εμάς του υπόλοιπους θα ΠΑΤΕ !! έχοντας στο άδειο μυαλό σας τη γνωστή καραμέλα δικαιολογία (δε φταίω εγώ που οι τιμές στην Ορεστιάδα είναι ακριβές ,,,οι ίδιοι οι πολιτικοί μας δεν νοιάζονται και ανοίγουν τα σύνορα εγώ φταίω που πάω και άλλα πολλά). Δε πειράζει όμως πάντα υπήρχαν στην πατρίδα μας ΕΦΙΑΛΤΕΣ !!αλλά πάντα υπήρχε και ένας Κολοκοτρώνης !! Πάλι όταν ο χαμογελαστός γείτονας χορτάσει και θα έχει όρεξη πάλι, κάποιοι θα σταθούμε μπροστά να τον σταματήσουμε, να κρατήσουμε, να μείνουμε ξάγρυπνοι μακριά από τις οικογένειές για μέρες για όσο χρειαστεί !!! Εσύ που τον βοήθησες να αναστηθεί απλά θα κοιτάς και με την κουτοπόνηρια σου θα ψάχνεις να ρίξεις ευθύνες ποιος φταίει για όλα αυτά , μη το ψάχνεις φίλε μου ΕΣΥ ΘΑ ΦΤΑΙΣ !!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*