Evros-news.gr: ΣΥΓΝΩΜΗ δήμαρχε Διδυμοτείχου, που μεταφέραμε στους πολίτες τα ευχάριστα για την Σχολή Ψυχολογίας

Evros-news.gr: ΣΥΓΝΩΜΗ δήμαρχε Διδυμοτείχου, που μεταφέραμε στους πολίτες τα ευχάριστα για την Σχολή Ψυχολογίας

Χθες Πέμπτη 1 Ιουλίου, την επομένη μιας σημαντικής, σπουδαίας και αισιόδοξης ημέρας για το Διδυμότειχο της… μιζέριας, της οπισθοδρόμησης, της εγκατάλειψης και των συνεχώς αυξανόμενων προβλημάτων, αφού φάνηκε να βρέθηκε η “χρυσή τομή” στην λειτουργία της Σχολής Ψυχολογίας από του χρόνου (2022-2023), ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου τι νομίζετε ότι έκανε;

Επέλεξε να επιτεθεί στο Evros-news.gr, επειδή μετέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Ιουνίου, τα πολύ ευχάριστα νέα και τις θετικές εξελίξεις, για την ίδρυση 5ης έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο και την λειτουργία από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος του Τμήματος Ψυχολογίας. Η “πόλη των κάστρων”, που ως τώρα ήταν και θα παραμείνει και φέτος απλά ένα Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την Σχολή Νοσηλευτικής, γίνεται πλέον η 5η πόλη της Θράκης που θα φιλοξενεί το ΔΠΘ, μετά τις Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Κι αυτό είναι το σημαντικό και το ουσιαστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κομοτηνή: Συμφώνησαν πριν λίγο ΔΠΘ-δήμος Διδυμοτείχου, για την ίδρυση Σχολής Ψυχολογίας

Αυτή εδώ η ιστο0σελίδα και εγώ προσωπικά, επειδή από το πρωί της 30ης Ιουνίου είχαμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ενημερώσει τους αναγνώστες μας για την συνάντηση στις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, βρισκόμαστε σε επιφυλακή και κάναμε συνεχώς ρεπορτάζ (όπως κάνουμε εδώ και 35 χρόνια σε διάφορα ΜΜΕ που εργαστήκαμε), ελπίζοντας ότι τα νέα θα είναι χαρμόσυνα. Όπως και συνέβη τελικά, αφού βγήκε… λευκός καπνός από την συνάντηση του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρου Πολυχρονίδη και Αντιπρυτάνεων, με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Καταφέραμε μάλιστα να πληροφορηθούμε όσα συζήτησαν και συμφώνησαν, που είναι:

  • Δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένα σχολικό κτίριο (ούτε 3ο Δημοτικό, ούτε 1ο Γυμνάσιο) για την προσωρινή στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας
  • Στο κτίριο των πρώην γραφείων και του σούπερ μάρκετ της πάλαι ποτέ ΕΑΣ Διδυμοτείχου, στον πεζόδρομο της πόλης επί της οδού Βενιζέλου δηλαδή, θα στεγαστούν Φοιτητική Λέσχη, οι Διοικητικές Υπηρεσίες και τα Εργαστήρια.
  • Στον πρώην κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑΣ” θα είναι το Πανεπιστημιακό Αμφιθέατρο και Συνεδριακό Κέντρο, καθώς και θα γίνεται η ορκωμοσία των φοιτητών.
  • Ο χώρος της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, θα χρησιμοποιηθεί για αίθουσα συνεδριάσεων και Γραμματεία της Σχολής.

  • Το πρώην ξενοδοχείο “Άνεσις” που παραχωρεί ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, θα γίνει Φοιτητική Εστία.  
  • Όσον αφορά την μόνιμη εγκατάσταση της Σχολής Ψυχολογίας, αυτή θα γίνει στον χώρο δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες, όπως πρότεινε το ΔΠΘ και θα κατασκευαστεί εκεί μια μικρή Πανεπιστημιούπολη, που επίσης θα αναδείξει ολόκληρη εκείνη την περιοχή. 

Όλα αυτά μπορεί να μην ανακοινώθηκαν επίσημα, ούτε να βγήκε κάποιο δελτίο Τύπου, επειδή το ζήτησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ώστε πρώτα να οριστικοποιηθούν και μετά να γίνει επίσημη, ίσως και πανηγυρική εκ μέρους του ανακοίνωση, αλλά εμείς κάνουμε ρεπορτάζ και αφού καταφέραμε να τα μάθουμε, μας ενδιέφερε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Μάλιστα τα χαρμόσυνα νέα έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από όλους στο Διδυμότειχο. Ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου όμως φαίνεται πως… ενοχλήθηκε, γιατί το Evrow-news.gr που του ασκεί συχνά έντονη κριτική για λάθη, παραλείψεις, αστοχίες και καθυστερήσεις, είχε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν. Ποιος ξέρει; Ίσως ήθελε να τα ανακοινώσει ο ίδιος χθες πρώτα στον ραδιοφωνικό σταθμό και τον δημοσογράφο που τον… λιβανίζει μονίμως. Τον Σταύρο Αποστολίδη. Γι’ αυτό και έβγαλε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΚΙΑ μιλώντας χθες στο Ράδιο Έβρος, αφού ουσιαsτικά επιτέθηκε στο Evros-news.gr, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ:

“Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν συγκεκριμένα κτήρια και χώρους στην πόλη του Διδυμοτείχου, το ότι διέρρευσαν κτίρια, ονόματα και λοιπά είναι γιατί κάποιοι (σ.σ. εννοώντας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη) δεν μπορούν να κρατηθούν και κάπου κάνουν το μεσάζοντα για να δίνουν… κλικ σε κάποια σάιτ“.

Γι’ αυτό και του ζητάμε ΣΥΓΝΩΜΗ που φροντίσαμε κάνοντας ρεπορτάζ, ενημερώσαμε ΜΑΕΣ τους πολίτες που σίγουρα αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα της σύσκεψης. Μήπως να του… ζητήσουμε συγνώμη και από αυτόν αλλά ίσως και από κάποιον άλλον, που τελικά “ναυάγησε” η περίπτωση χρησιμοποίησης του 3ου Δημοτικού σχολείου για προσωρινή λύση, αλλά κυρίως η αξιοποίηση των εντελώς ακατάλληλων για πολλούς λόγους αποθηκών της πρώην ΕΑΣ στον δρόμο προς το Ισαάκιο; Sumus Yiouris δήμαρχε Ρωμύλε Χατζηγιάννογλου, που με σωρεία λανθασμένων κινήσεων και ενεργειών, παραλίγο θα χαθεί η σπουδαία ευκαιρία να αποκτήσει το Διδυμότειχο 5η έδρα του ΔΠΘ και κατόρθωσες, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην λειτουργήσει από φέτος η Σχολή Ψυχολογίας.  Δυστυχώς…

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ

Ένα σχόλιο

  1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

    Επιτέλους σ’αυτη τη χώρα κάποιοι πρέπει να βάλουν στο λεξιλόγιό τους τη λέξη συγγνώμη! Ένα απλό, συγγνώμη για τους λάθος χειρισμούς αρκεί και όχι να προσπαθούμε πάλι να μπερδέψουμε τον κόσμο! Ότι το Δ.Π.Θ δε συζητούσε καν για αποθήκες και 3ο Δ.Σ αποσιωπάται εκ του πονηρού βέβαια …Και μόνο που αναφέρουμε τη λέξη αποθήκες που θα γινόταν σχολές για νέους ανθρώπους προσωπικά θίγει την αισθητική μου! Βάλτε κάποιοι τη μικροπολιτικη στην άκρη και δείτε μόνο το συμφέρον αυτής της πονεμένης πόλης! Μη σκέφτεστε από τώρα πώς θα εκλεγείτε την επόμενη φορά! Μπορεί αυτή η πόλη να πάει μπροστά και με άλλους στο τιμόνι της! Αυτό που θα εκτιμήσει ο κόσμος είναι οι καθαρές κουβέντες και η διαφάνεια!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*