ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν μεσημέρι οι Καστανιές, μετά από 16 μήνες – Πόσοι πέρασαν για Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν μεσημέρι οι Καστανιές, μετά από 16 μήνες – Πόσοι πέρασαν για Τουρκία

-Μόνο ένας και αυτός Αθηναίος που πήγαινε Κωνσταντινούπολη, πέρασε ως το απόγευμα απ’ τις 12 το μεσημέρι που επαναλειτούργησαν

Άνοιξε και ξανάρχισε την λειτουργία του μετά από 16 μήνες που παρέμενε κλειστός (από 28 Φεβρουαρίου 2020) λόγω των γνωστών γεγονότων με τους λαθρομετανάστες, ο μεθοριακός σταθμός στις Καστανιές Ορεστιάδας προς την Τουρκία.

Όπως σας ενημέρωσε από χθες το βράδυ το Evros-news.gr, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουλίου, δόθηκε εντολή να ξεκινήσει την λειτουργία του τόσο το Τελωνείο όσο και οι διαδικασίες διέλευσης προς την Τουρκία και εισόδου στην Ελλάδα. Ο χώρος από το Τελωνείο ως το Φυλάκιο στην ελληνοτουρκική συνοριογραμμή, εκεί που οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έδωσαν “μάχες” τον Μάρτιο του 2020 με τις ορδές των αφιονισμένων λαθρομεταναστών, που καθοδηγούμενοι από τους Τούρκους επιχείρησαν μαζική εισβολή στην Ελλάδα, καθαρίστηκε από το πρωί και πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος προς Τουρκία.

Η είσοδος στην χώρα μας απαγορεύεται για τους Τούρκους πολίτες, αλλά επιτρέπεται φυσικά για τους Έλληνες, τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας σειράς άλλων χωρών που έχουν συμπεριληφθεί στο ΦΕΚ για την λειτουργία των μεθοριακών σταθμών της χώρας.  Όποιος εισέρχεται, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα που προβλέπονται, να είναι εμβολιασμένος ή να έχει υποβληθεί σε τεστ.

Μόνο ένας και αυτός Αθηναίος 

πέρασε προς την Τουρκία ως το απόγευμα

Το Evros-news.gr βρέθηκε στις Καστανιές για επιτόπιο ρεπορτάζ, λίγες ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας τους και την απόφαση να επιτρέπεται και πάλι η έξοδος προς την Τουρκία και η είσοδος στην χώρα μας. Η λειτουργία θα είναι όλο το 24ωρο και μάλιστα ήδη τοποθετήθηκαν βάρδιες συνεργείων του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβάλλουν σε rapid test όσους μπαίνουν στην Ελλάδα, ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοίγουν αύριο Σάββατο κανονικά οι Καστανιές – Οι Τούρκοι προς το παρόν αποκλείονται

Όπως μας ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του Τελωνείου και οι αστυνομικοί, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Έλληνας από την Αθήνα που ήθελε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, πέρασε από τις Καστανιές προς το τουρκικό έδαφος. Κανένας άλλος, είτε από τον Έβρο είτε από την Θράκη γενικότερα δεν πήγε προς την γειτονική χώρα, είτε επειδή δεν έχουν ενημερωθεί για την επαναλειτουργία του σταθμού, είτε γιατί διστάζουν ακόμα να βρεθούν στην Αδριανούπολη για τα… γνωστά ψώνια, όπως συνέβαινε δυστυχώς σχεδόν καθημερινά τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ

Τι ισχύει για τους όσους έρχονται από την Τουρκία

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για όσους έρχονται από την Τουρκία και φυσικά και τους Έλληνες που πηγαίνουν εκεί έστω και αυθημερόν και επιστρέφουν, βάση του ΦΕΚ είναι:

1. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας.
2. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, οφείλουν:
α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους ή

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) βα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον εργαστηριακό έλεγχο με PCR και εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

2 Σχόλια

  1. Όταν αγαπητοί μου συμπολίτες ,ξεχασετε τα όσα έχουν γίνει πριν ενάμιση χρόνο ,τις καθημερινές προκλήσεις πλέον από τους μεμετιδες και αποφασίσετε να γίνετε εν μέρη ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!! Πριν φτάσετε στην χώρα που τόσο σας έλειψε !! Εκει στο τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης στην πινακίδα που σας λέει ΣΤΟ ΚΑΛΟ υπάρχουν κάποιες λεβέντιες με πράσινη και μπλε στολή, δείτε τους στα μάτια ίσως είναι τα ίδια σας τα παιδιά και αναρωτήθειτε τι πάτε να κάνετε ίσως το μετανιώσετε !!

  2. Δεν μας ενδιαφέρει τι παιχνίδια παίζουν οι πολιτικοί,και αν θέλουμε να πάμε η δεν θα πάμε είναι δικαίωμα μας.Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.Οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ φταίνε για αυτά που συμβαίνουν μεταξύ των δύο χωρών.
    Δεν έπρεπε να κλείσει το τελωνείο και είναι Ντροπή όχι για το ότι ήταν κλειστές οι Καστανιές είναι Ντροπή για αυτά που συνέβησαν με τις ιστορίες που έγιναν με τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ που βομβάρδιζαν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*