Ορεστιάδα: Απατεώνες τον κορόιδεψαν με SMS και του πήραν 1.080 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Ορεστιάδα: Απατεώνες τον κορόιδεψαν με SMS και του πήραν 1.080 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Απατεώνες κορόιδεψαν έναν συμπολίτη μας στην Ορεστιάδα, αφού με SMS που του έστειλαν στο κινητό και αυτός την… πάτησε, του πήραν 1.080 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό την 30-6-2021.

Αναλυτικότερα, ο παθών έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και τον καλούσε να αποδεχθεί ή να ακυρώσει υποτιθέμενη ηλεκτρονική πληρωμή. Συγκεκριμένα, ο παθών έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα, ο οποίος τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος, όπου καλούνταν να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας (e – banking), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να ακυρωθεί η υποτιθέμενη πληρωμή. Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν  από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα το χρηματικό ποσό των  1.080 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*