Υποδοχή σήμερα σε Καστανές, Αλεξανδρούπολη, των Κύπριων Μοτοσυκλετιστών της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

Υποδοχή σήμερα σε Καστανές, Αλεξανδρούπολη, των Κύπριων Μοτοσυκλετιστών της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

Τους Κύπριους Μοτοσυκλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού υποδέχεται σήμερα ο ‘Έβρος στις ακριτικές Καστανιές αλλά και την Αλεξανδρούπολη. Οι σύλλογοι που οργανώνουν την υποδοχή τους εξέδωσαν ανακοινώσεις, καλώντας τον κόσμο να δώσει το παρόν. 

Στις 13.00 στις Καστανιές θα γίνει η πρώτη υποδοχή, δυστυχώς την ίδια ημέρα που αποφασίστηκε να ξανανοίξει το Τελωνείο προς την Τουρκία μετά από 16 μήνες και στις 18.30 μπροστά στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης.

“Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανεών καλεί τα μέλη του, τους κατοίκους του χωριού και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας, να υποδεχτούμε την ομάδα των Κυπρίων μοτοσικλετιστών που θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να βαδίσει σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου και του Σολωμού. Οι Κύπριοι αδερφοί μας θα φτάσουν στις Καστανιές Έβρου αύριο Σάββατο 03/07 και οι εκδηλώσεις υποδοχής θα ξεκινήσουν στις 13.00 στο χώρο έξω από το Τελωνείο Καστανεών. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

” Από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να βαδίσει σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου και του Σολωμού. Από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, θα φτάσουν στις Καστανιές του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο χωριό Αυξέντιο, μεταφέροντες τη σκυτάλη του Αυξεντίου. Από εκεί, θα γίνουν ένα με την ιστορία, στο Οχυρό Ρούπελ, στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη, στα Ιωάννινα του Χριστόδουλου Σώζου, στο Μεσολόγγι της ηρωικής εξόδου, στα αντιφασιστικά Καλάβρυτα, στο Παλαμήδι του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα, στη Σπάρτη του Λεωνίδα, στον βυζαντινό Μυστρά, στον Πειραιά, στην αλύγιστη Κρήτη, στην Αθήνα.

Στο οδοιπορικό που φέρει ομώνυμο τίτλο, η μνήμη θα τρέξει ξανά και θα συναντήσει Έλληνες από κάθε γωνιά, με σκοπό να τονιστεί η σημασία του κοινού αγώνα Ελλάδας – Κύπρου. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, την ιστορία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου”.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού 1-11 Ιουλίου 2021. Η μνήμη τρέχει ξανά: Από τη Θράκη στην Κερύνεια, από την Μακεδονία στην Αχαιών Ακτή “.

Η υποδοχή στην Αλεξανδρούπολη από τους “Αγριάνες”

Η Ένωση Μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρούπολης “Οι Αγριάνες”, υποδέχεται την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, το μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό αντικατοχικό κίνημα της Κύπρου.
18:30 Υποδοχή και μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης. Σημείο συγκέντρωσης το πρατήριο BP Τερζούδης, στο 2⁰ χλμ Αλεξ/πόλης – συνόρων.
20:30 Παράταξη μοτοσυκλετών στην παραλιακή λεωφόρο, διπλά στον Φάρο.
21:30 Τελετή υποδοχής μπροστά στο Νομαρχείο.
“Η μνήμη τρέχει ξανά στο δίκαιο της καρδιάς…
Από την Θράκη στην Κερύνεια…”
H πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους μοτοσικλετιστές…σε όλους τους Έλληνες…
Σας περιμένουμε όλους!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*