Μπόχα και δυσωδία απ’ τις ακαθαρσίες του ΚΥΤ Φυλακίου επί χρόνια – Τώρα… θυμήθηκαν τον βιολογικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπόχα και δυσωδία απ’ τις ακαθαρσίες του ΚΥΤ Φυλακίου επί χρόνια – Τώρα… θυμήθηκαν τον βιολογικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπόχα, βρώμα και δυσωδία από τις ακαθαρσίες του ΚΥΤ Φυλακίου επικρατούν στην περιοχή επί πολλά χρόνια, αλλά τώρα… θυμήθηκαν την δημιουργία βιολογικού καθαρισμού από την Πολιτεία, επειδή απλά τους βολεύει για να δικαιολογήσουν την επέκταση του και της αύξηση της χωρητικότητας.

Το Evros-news.gr κάνοντας επιτόπιο ρεπορτάζ έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου, το θέμα που κυριάρχησε επί μήνες στην ειδησεογραφία του Έβρου και όχι μόνο και αποφασισμένο να μην αφήσει το θέμα να… ξεχαστεί, έστω και αν είμαστε οι μοναδικοί που το αναδεικνύουμε, όπως συνέβαινε άλλωστε και από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, βρέθηκε στο σημείο και αναδεικνύει, άλλη μια φορά, το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Γιατί οι κάτοικοι με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, τον Χρήστο Τυρμπάκη, διαμαρτύρονται χρόνια για τις ακαθαρσίες που τρέχουν ανεξέλεγκτα και μέσα από ένα μικρό κανάλι που δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, φτάνουν μέχρι το χωριό και φυσικά τρέχουν στα χωράφια.

Για να μην μπορεί μάλιστα κάποιος από το ΚΥΤ Φυλακίου, ο Διοικητής του ενδεχομένως, να υποστηρίζει ότι οι βρωμιές και ακαθαρσίες δεν προέρχονται από τις εγκαταστάσεις αυτές, φαίνεται στο επόμενο ΒΙΝΤΕΟ και ο σωλήνας από τον οποίο συνεχώς τρέχουν τα βρωμόνερα και όχι μόνο.

Εύλογο είναι φυσικά το ερώτημα, εκτός από τις δεδομένες ευθύνες χρόνων των εκάστοτε Κυβερνήσεων, που δεν φρόντισαν μετά την δημιουργία των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ να δώσουν κάποια λύση, τι έκανε ο επί 7 χρόνια πλέον δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί δεν έδωσε λύσεις, πιέζοντας έντονα την κεντρική εξουσία. Ακόμα και αν ισχυριστεί ότι το έκανε, δεν είχε αποτέλεσμα. Ελπίζουμε πάντως να μην δηλώσει και για το θέμα αυτό… αιφνιδιασμένος, όπως δήλωσε τόσο για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και για το άνοιγμα των Καστανεών το περασμένο Σάββατο. Και κυρίως, μην αναγγείλει… πάλι σύγκρουση με την Κυβέρνηση, όπως κατά καιρούς βγαίνει σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και ισχυρίζεται ότι θα κάνει. Φτάνει δήμαρχε Βασίλη Μαυρίδη. Όχι άλλη… σύγκρουση με την Κυβέρνηση. Θα σκίσεις το… φανελάκι ΜΙΝΕΡΒΑ που όπως γράφεις στο facebook σου συνηθίζεις να φοράς.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*