Φέρες: Επιχείρηση διάσωσης από την Συνοριοφυλακή 10 Τούρκων προσφύγων (6 παιδιά), που εγκλωβίστηκαν σε νησίδα

Φέρες: Επιχείρηση διάσωσης από την Συνοριοφυλακή 10 Τούρκων προσφύγων (6 παιδιά), που εγκλωβίστηκαν σε νησίδα

Με επιτυχία στέφθηκε πριν από λίγο επιχείρηση διάσωσης από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών 10 Τούρκων προσφύγων, που πέρασαν χθες τον ποταμό Έβρο και είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα της περιοχής Αινήσιο Δέλτα.

Μάλιστα ανάμεσα τους είναι 6 παιδιά, μεταξύ αυτών ένα βρέφος ενός έτους, τρεις μητέρες και ένας άνδρας που έμειναν εκεί χωρίς νερό και τροφή. Τελικά οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν, έστησαν σήμερα επιχείρηση διάσωσης η οποία τέθηκε πριν λίγο με απόλυτη επιτυχία και ήδη τους οδήγησαν στο Τμήμα Συνοριοφυλακής Φερών για τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Όλοι οι Τούρκοι πρόσφυγες, έφυγαν προκειμένου να γλιτώσουν τις διώξεις γιατί ανήκουν σε οικογένειες που θεωρούνται προσκείμενες στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

Ένα μωρό ανάμεσα στα 6 παιδιά μεταξύ των 10 Τούρκων προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στο Αινήσιο Δέλτα
Όπως είπε στο Evros-news.gr o δικηγόρος τους Άνθιμος Σιδέρης, που ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για την σοβαρή περιπέτεια των 10 Τούρκων και τον εγκλωβισμό τους, παρότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, οι διώξεις στην Τουρκία των προσκειμένων στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνεχίζονται ακατάπαυστα. Η κατάσταση στην Τουρκία αναφορικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις διώξεις των Τούρκων που πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν, καθίσταται πλέον αφόρητη.
Το κίνημα του Γκιουλέν είναι ένα κίνημα που βασίζεται στην αναβίωση του πολιτισμού της Ανατολίας,  τον οποίο (πολιτισμό) το τουρκικό κράτος  επιχείρησε να εξαλείψει μέσα από την πολιτική εκρίζωσης του ελληνικού στοιχείου και κάθε στοιχείου που συναρτάται με την πολιτιστική συνέχεια δύο χιλιάδων και πλέον ετών στην περιοχή της Μικράς Ασίας.
Το κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο έλκει τις ρίζες του στην πλατωνική φιλοσοφία, απηχεί την κουλτούρα της Ανατολίας, στην οποία το ελληνικό πνεύμα έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του μέσα από τα ήθη, τις παραδόσεις, τον τρόπο συμπεριφοράς και σκέψης των ανθρώπων της περιοχής.