Η Αγία Κυριακή γιορτάστηκε σε Διδυμότειχο, Κυριακή, παρουσία του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού

Η Αγία Κυριακή γιορτάστηκε σε Διδυμότειχο, Κυριακή, παρουσία του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού

Η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής ετιμήθη ιδιαιτέρως από τις ευσεβείς γυναίκες οι οποίες αθρώον προσήλθαν χθες στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς στο Διδυμότειχο, στο χωριό Κυριακή και στα Κόμαρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους άρτους και ομίλησε στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο Αγίας Κυριακής Διδυμοτείχου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάνογλου, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστρατήγου Αναστασίου Αλεξιάδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του χωρίου Κυριακής, του τέως Δήμου Ορφέως, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτου Καλακίκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Μιχαήλ Πιτιακούδη, εκπροσώπου της XVI  Μεραρχίας και ικανού εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το υμνολογικό «Ῥίζης, εὐκλεοῦς Κυριακή, κλάδος ὡραιότατος ὤφθης, καρπὸν σωτήριον, φέρων τῆς ἀθλήσεως, τὰ κατορθώματα», μίλησε για την πίστη, την ομολογία και την προσδοκία της Αγίας προς τον Κύριο και κάλεσε τους πιστούς να εμπνέονται και να διδάσκονται από το παράδειγμα της, ευχηθείς όπως στην περίπτωση εκείνης ο Κύριος να είναι το κέντρο και ο οδηγός της δικής μας ζωής και όλου του κόσμου.