Στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης ο Κούγκουλος του Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, με διπλό ρεκόρ

Στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης ο Κούγκουλος του Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, με διπλό ρεκόρ

Εκπληκτικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα Εφήβων-Κορασίδων, πραγματοποιεί στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στην Ρώμη, ο Εβρίτης Τάσος Κούγκουλος, αφού με διπλό ατομικό ρεκόρ προκρίθηκε στον αυριανό μεγάλο τελικό των 50 μέτρων ύπτιο. 

Ο πρωταθλητής του Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης, στον απογευματινό ημιτελικό που διεξήχθη πριν από λίγη ώρα, κατάφερε να πετύχει νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 25.72 και να εξασφαλίσει έτσι την συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 9 Ιουλίου το απόγευμα στην Ιταλία.

Το πρωί είχε κάνει το πρώτο ατομικό ρεκόρ με 25.95, “σπάζοντας” το προηγούμενο δικό του ήταν 26.30, δηλαδή το έχει κατεβάσει ήδη πάνω από μισό δευτερόλεπτο. Μάλιστα με τον χρόνο 25.72 στον ημιτελικό, τερμάτισε δεύτερος στην σειρά του και προκρίθηκε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στον μεγάλο τελικό, κάτι που σημαίνει ότι έχει ελπίδες ακόμα και για να ανέβει στο βάθρο κερδίζοντας μετάλλιο.

Αξίζουν πολλά μπράβο στον Τάσο Κούγκουλο, το δελφίνι από την Αλεξανδρούπολη, που σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, με τις προπονήσεις να έχουν σταματήσει για μεγάλο διάστημα λόγω Covid-19 αλλά και τον ίδιο να έχει φέτος και τα μαθήματα καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά κατάφερε να κάνει περήφανους τους πάντες με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος, στο εν εξελίξει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Κορασίδων της Ρώμης.