Λευκίμμη: Ήρθε και ξεκίνησε ρίψεις στην μεγάλη πυρκαγιά, το ρωσικό “θηρίο” Beriev Be-200 – Εκκενώθηκε το χωριό

Λευκίμμη: Ήρθε και ξεκίνησε ρίψεις στην μεγάλη πυρκαγιά, το ρωσικό “θηρίο” Beriev Be-200 – Εκκενώθηκε το χωριό

Στην “μάχη” της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του χωριού Λευκίμμη Σουφλίου και το απειλεί, ρίχθηκε εδώ και λίγη ώρα το ρωσικό “θηρίο”, το πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200, που ήδη επιχείρησε την πρώτη ρίψη νερού.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, συνδράμουν αποφασιστικά λόγω του δύσβατου του εδάφους στα βόρεια της Λευκίμμης, εκτός του  Beriev Be-200 και 2 Πετζετέλ, αλλά και ένα αεροπλάνο ΕΡΙΚΣΟΝ που έφτασε από την Θεσσαλονίκη, ενώ το Πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη κάνει συνεχείς και στοχευμένες ρίψεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα δύο μέτωπα που όπως επισημάναμε υπάρχουν και όλα δείχνουν πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Διαβάστε ακόμα: ΤΩΡΑ: Εκκενώνεται (προληπτικά) η Λευκίμμη Σουφλίου, αφού η φωτιά κατευθύνεται στο χωριό – Έρχεται το ρωσικό “θηρίο” Μπέριεφ

Εκκενώθηκε το χωριό της Λευκίμμης από δήμο, αστυνομία

Όπως ήδη σας έγραψε το Evros-news.gr, εκκενώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του το χωριό Λευκίμμη, για προληπτικούς λόγους, με εντολή Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα κάποιοι ηλικιωμένοι κάτοικοι που αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία και να τους ξεκαθαρίσει πως πρέπει να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο.

Αστυνομικοί ενημερώνουν τους κατοίκους ότι θα γίνει εκκένωση του χωριού της Λευκίμμης για προληπτικούς λόγους

Επιτόπου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Πιτιακούδη και Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής. Οι προσπάθειες είναι μέχρι να νυχτώσει, με την σημαντική βοήθεια των εναέριων μέσων να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, για να μην γίνει ανεξέλεγκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλί: ΤΩΡΑ φωτιά στην Λευκίμμη – Επιτόπου Πυροσβεστική, μηχανήματα του δήμου