Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, βροντοφώναξαν στις Φέρες

Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, βροντοφώναξαν στις Φέρες

Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, βροντοφώναξαν σήμερα το μεσημέρι στις Φέρες, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απόφαση της διοίκησης να σταματήσει η λειτουργία του εδώ και λίγες ημέρες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης, που ήταν και βασικός ομιλητής, καθώς επίσης από την δημοτική αρχή οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κυζιρίδης, Ελένη Ιντζεπελίδου, Θόδωρος Βουρδόλης, ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Βασίλης Δέλκος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μπάμπης Μιχαηλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Σεραφειμίδης.

Το παρόν έδωσαν ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης που μίλησε κιόλας καλώντας όλους σε ενότητα και συστράτευση για να ανατραπεί η απόφαση, δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι Φερών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης και της Κοινότητας Φερών Σάκης Πεμούσης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι πήραν τον λόγο και εξέφρασαν την  έντονη αντίθεση τους σε αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Όλοι ζήτησαν να αλλάξει η απόφαση και να παραμείνει σε λειτουργία το συγκεκριμένο υποκατάστημα της συστημικής Τράπεζας, η οποία ανακεφαλαιώθηκε πολλές φορές και με χρήματα των Φεριωτών. Η προσοχή πλέον στρέφεται στην συνάντηση της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης θα συναντηθεί, όπως έγραψε το Evros-news.gr, με υπηρεσιακά στελέχη της, παρουσία και των 4 βουλευτών του νομού Έβρου.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 15:00 μ.μ στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα θα γίνει συνάντηση με τους:
● Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, κα Χριστίνα Θεοφιλίδη
● Βοηθός Γενική Διευθύντρια Δικτύου, κα Αναστασία Ναζίδου
● Διευθυντής Διεύθυνσης Δικτύου Β'(Βορείου Ελλάδος), κ. Χρήστος Πανταζής
● Διευθύντρια Διεύθυνσης Στρατηγικής Δικτύου Καταστημάτων, κα Χρυσούλα Δημητρίου.
Σε αυτή την συνάντηση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προσκάλεσε να παραβρεθούν και οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου :
● κ. Χρήστο Δερμετζόπουλο
● κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη
● κ. Σταύρο Κελέτση
● κα. Αναστασία Γκαρά

Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης τόνισε: 

“Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες ίσως είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα στο Νομό μας, λειτουργεί από το 1969 και από το 1981 στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο κέντρο των Φερών.
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας απoφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά το κλείσιμο του καταστήματος, γεγονός το οποίο δυστυχώς ενισχύει την αποδυνάμωση και υποβάθμιση της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φερών, καθώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, συνταξιούχων, κτλ.
Ως Τοπική Κοινωνία εκφράζουμε την αντίθεσή μας με αυτή την απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας.
Το κλείσιμο της ΕΤΕ στις Φέρες είναι μια ενέργεια λανθασμένη, καθώς διαφαίνεται ότι ελήφθη χωρίς να υπολογιστεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής όπως και η κοινωνική διάσταση της λειτουργίας ενός τραπεζικού καταστήματος σε μια παραμεθόρια περιοχή.
Οι δημότες της περιοχής Φερών αισθανόμαστε “θύματα” μιας προσπάθειας υποβάθμισης των συνθηκών ζωής των ακριτικών περιοχών από ανθρώπους που βάζουν στην άκρη κάθε έννοια αλληλεγγύης και προτάσσουν μόνο το κέρδος.
Πριν ένα χρόνο περίπου αυτοί οι κάτοικοι, συμβάλλοντας στην αναχαίτιση του μεταναστευτικού ρεύματος από την Τουρκία, αποκαλούνταν “ήρωες”. Σήμερα, με τέτοιου είδους αποφάσεις “τιμωρούνται”. Δεν μπορεί από τη μία να κατασκευάζουμε το “φράχτη” ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας και από την άλλη να κλείνουμε τράπεζες δημιουργώντας ανασφάλεια.
Ευελπιστούμε πως τη Δευτέρα κατά τη σύσκεψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, των Βουλευτών Έβρου και της Διοίκησης της ΕΤΕ θα επικρατήσει η φωνή της λογικής και θα ακυρωθεί η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην πόλη μας”.