Λευκίμη: Συνεχίζεται η “μάχη” με τις φλόγες – Βελτιωμένη εικόνα, δεν επέστρεψαν οι κάτοικοι σπίτια τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Λευκίμη: Συνεχίζεται η “μάχη” με τις φλόγες – Βελτιωμένη εικόνα, δεν επέστρεψαν οι κάτοικοι σπίτια τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται ακόμα και τώρα η “μάχη” με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Λευκίμης Σουφλίου και ήδη έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού οι επίγειες δυνάμεις όλη τη νύχτα κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην επιτρέψουν στην φωτιά να ξεφύγει από τις συνεχείς αναζοπυρώσες, άρχισαν και πάλι οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα κατάσβεσης. Το “θηριώδες” ρωσικό αεροπλάνο Beriev Be-200 που ρίχνει τεράστιους όγκους νερού, το ΕΡΙΚΣΟΝ που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ήρθε απ΄’ την Θεσσαλονίκη και 2 Πετζετέλ όσον αφορά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά και 2 ελικόπτερα, κάνουν συνεχείς ρίψεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει περιέλθει σε σχετικό έλεγχο. Όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες, όπως επίσης και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Από χθες βρίσκεται στην περιοχή ο υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε συνεργασία με τον  Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Κούκουρα, συντονίζουν τις προσπάθειες να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά. Παράλληλα, μηχανήματα του δήμου Σουφλίου και του στρατού, δημιουργούν συνέχεια αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς και σε άλλες περιοχές. Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και όλοι οι Αντιδήμαρχοι βρίσκονται συνέχεια στην περιοχή, ενώ εντολή να παράσχει ο στρατός κάθε δυνατή βοήθεια με μηχανήματα και προσωπικό, έχει δώσει ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος έχει συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους προαναφερόμενους.

Δεν επέστρεψαν ακόμα οι ηλικιωμένοι

του χωριού Λευκίμη προληπτικά στα σπίτια τους

Στο σημείο που συνεχίζονται οι προσπάθειες βρέθηκε τόσο χθες όσο και σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του νομού Δημήτρης Πέτροβιτς, που είχε και αυτός συνεργασία με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, για τον καλύτερο συντονισμό των προσπάθειών. Να επισημάνουμε επίσης, ότι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού Λευκίμη που απομακρύνθηκαν χθες, μαζί με όλους τους κατοίκους του χωριού και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία του Τυχερού, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης με ενέργειες του δήμου Σουφλίου, δεν επέστρεψαν ακόμα στα σπίτια τους. Αντίθετα οι νεότεροι σε ηλικία, που διαθέτουν και αυτοκίνητα, είναι στο χωριό και περιμένουν και αυτοί τις εξελίξεις. Την απόφαση για την επιστροφή των κατοίκων, που περισσότερο προληπτικά δεν έχει δοθεί το “πράσινο φως” να γυρίσουν”, θα πάρει η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.