Αλεξανδρούπολη: Η έγκριση του έργου 12,3 εκατ. ευρώ και η δικαίωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κ.Αραμπατζή

Αλεξανδρούπολη: Η έγκριση του έργου 12,3 εκατ. ευρώ και η δικαίωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κ.Αραμπατζή

Ένα σπουδαίας σημασίας έργο για την Αλεξανδρούπολη, που αφορά την «Αστική αναζωογόνηση βορείου τμήματος και επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων», ύψους 12.315.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης, με υπογραφή την Παρασκευή 9 Ιουλίου, του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. 

Πρόκειται για μια παρέμβαση πνοής κα μέλλοντος για την πόλη και δεν αφορά μόνο το βόρειο τμήμα της, που χρειαζόταν αυτά τα έργα, αλλά και πολλά ακόμα σημεία της Αλεξανδρούπολης. Με τους ποδηλατόδρομους να είναι μόνο ένα μικρό μέρος του έργου και την συντριπτική πλειοψηφία να αποτελείται από παρεμβάσεις που κάνουν ευκολότερη, πιο άνετη και προσβάσιμη την ζωή των κατοίκων. Είναι το πρώτο παρόμοιας σημασίας έργο της σημερινής δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, το οποίο εγκρίθηκε και απομένει φυσικά να το βλέπουμε να παίρνει “σάρκα και οστά” με την υλοποίηση του. Γιατί ασφαλώς ο δρόμος είναι ακόμα αρκετός, μέχρι να φτάσουμε στην κατασκευή του. Αποτελεί όμως σίγουρα παρακαταθήκη για την επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι αυτή και κυρίως για την πόλη και τους δημότες.

Αυτή η θετική, σπουδαία θα λέγαμε εξέλιξη, αποτελεί σίγουρα και μια προσωπική δικαίωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκου Αραμπατζή, του οποίου η συμβολή και συμμετοχή ήταν ασφαλώς καθοριστικά και πολύ σημαντική. Γιατί ο προερχόμενος από την δημοτική παράταξη “ΑΝΑΣΑ” Αντιδήμαρχος, αποδείχθηκε ότι δούλεψε, μαζί φυσικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα στελέχη του δήμου Αλεξανδρούπολης, αθόρυβα και όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, απόλυτα αποτελεσματικά. Η έγκριση και ένταξη του έργου των 12,3 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, αποτελεί την καλύτερη απάντηση του κ.Αραμπατζή, στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, αλλά και στην… αμφισβήτηση που είχε από κάποιους της… δικής του πλευράς.

Μπορεί να άκουσε και να διάβασε πολλά όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά έδωσε με την προχθεσινή, σημαντική για το μέλλον της Αλεξανδρούπολης εξέλιξη, την… καλύτερη απάντηση. Δεν απογοητεύθηκε από την κριτική, έστω και αν τον ενοχλούσε γιατί ήταν άδικη και υστερόβουλη, αλλά ούτε και από την… υποβάθμιση του θεσμικού του ρόλου και την μη αναγνώριση των προσπαθειών του. Μην ξεχνάμε, ότι σε πολλές συσκέψεις, συναντήσεις, υπογραφές έργων, ο Κυριάκος Αραμπατζής αν και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, που χειρίστηκε και υλοποίησε έργα, δεν καλούνταν να παραστεί. Άλλοι, χωρίς καμιά ουσιαστική συμμετοχή στις θετικές εξελίξεις (π.χ. Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μπόγδης), σε αρκετές περιπτώσεις… καρπώνονταν την “δόξα” των φωτογραφιών και των στιγμιότυπων. Απέδειξε όμως στην περίπτωση του έργου: «Αστική αναζωογόνηση βορείου τμήματος και επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων», ύψους 12.315.000 ευρώ, που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης, ότι τον ενδιαφέρει η ουσία και για αυτήν εργάζεται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Έργο ύψους 12,3 εκατ. ευρώ “Αστική αναζωογόνηση βορείου τμήματος” υπέγραψε ο Σ.Πέτσας

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*