Σουφλί: Ο Μιχάλης Πιτιακούδης είναι και επίσημα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σουφλί: Ο Μιχάλης Πιτιακούδης είναι και επίσημα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο μέχρι πρότινος άμισθος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Πιτιακούδης, είναι από σήμερα και επίσημα ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον δήμο Σουφλίου.

Μετά την παραίτηση του Αθανασίου Δημούτση από την θέση, η δημοτική παράταξη του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου συμφώνησε να προταθεί και να αναλάβει την συγκεκριμένη θέση ο κ.Πιτιακούδης, με εμπειρία χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως είχε ήδη γράψει το Evros-news.gr. Όμως η αντιπολίτευση τόσο στην συνεδρίαση της προηγούμενης Κυριακής όσο και στην σημερινή που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, απείχε της διαδικασίας. Έτσι εφαρμόστηκε η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις και την θέση καταλαμβάνει κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους κατά σειρά που εκλέχθηκαν. Όμως όσοι προηγούνταν σε ψήφους του Μιχάλη Πιτιακούδη, ανάμεσα τους και ο παραιτηθείς από την θέση Αθανάσιος Δημούτσης, παραιτήθηκαν αυτής της θέσης, στηρίζοντας την επιλογή που έκαναν όλοι μαζί ως δημοτική παράταξη.

Έτσι εκλέχθηκε αυτός που από την αρχή είχε επιλεγεί, δηλαδή ο Μιχάλης Πιτιακούδης, όπως αναφέρει και σε επίσημη ανακοίνωση του ο δήμος Σουφλίου, που τονίζει:

“Μετά την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημούτση Αθανάσιου ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες όπως προβλέπονται από το άρθρο64 του ν. 3852/2010.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο Πρόεδρος προέρχεται από την Δημοτική Παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου. Σε συνέχεια λόγω μη απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου για δεύτερη συνεδρίαση, όπως αναφέρει ο νομοθέτης  «θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περίπτωση, οι σύμβουλοι που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε».

Κατόπιν των ανωτέρω, νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου ορίζεται ο Πιτιακούδης Μιχαήλ.

Ο Πιτιακούδης Μιχαήλ είναι συνταξιούχος της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπήρξε Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, με συμμετοχή σε πολλά πανελλήνια συνέδρια. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πρωτοκκλησίου « ΟΡΦΕΑΣ 2007» και έχει αναπτύξει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα υπηρετεί και έχει χρόνια εμπειρία από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στην τρέχουσα δημοτική περίοδο προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Άμισθος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής”.

Σχόλιο Evros-news.gr: Όσοι από την αντιπολίτευση είχαν… επενδύσει, χωρίς να γνωρίζουν καν την διαδικασία που ακολουθείται, στη δημιουργία αναστάτωσης και εμποδίων στην δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου, η οποία κατά γενική ομολογία βγάζει τον δήμο Σουφλίου από την στασιμότητα, την μιζέρια και την οπισθοδρόμηση, με σειρά παρεμβάσεων, έργων και χρηματοδοτήσεων, απέτυχαν. Είναι πάντως λυπηρό, να μην συμμετέχουν στην εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν η παράταξη της δημοτικής αρχής είχε υπερψηφίσει όσους είχε προτείνει η αντιπολίτευση για τις διάφορες θέσεις μετά τις εκλογές του 2019. Ακόμα και το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ Απόστολο Δαβή για Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.