Διδυμότειχο: Μετά την πόλη, έλλειψη νερού και σε Σοφικό, Μάνη – Οκτώ διακοπές σε 15 μέρες!!!

Διδυμότειχο: Μετά την πόλη, έλλειψη νερού και σε Σοφικό, Μάνη – Οκτώ διακοπές σε 15 μέρες!!!

-Μέρα παρά μέρα ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ για προβλήματα στην ύδρευση!!!

-Τον Μάιο ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου… πανηγύριζε ότι βρήκε λύσεις

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι του δήμου Διδυμοτείχου και αυτό το καλοκαίρι, αφού παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου για σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα, μετά την πόλη και τα χωριά έχουν διακοπές και έλλειψη νερού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, στο χωριό Σοφικό δεν έχουν νερό εδώ και 3 ημέρες και παρά τα παράπονα και την επικοινωνία τους με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Διδυμοτείχου, λύση δεν έχει βρεθεί. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιαίτερα το συγκεκριμένο χωριό αντιμετωπίζει πρόβλημα ύδρευσης και μάλιστα κατακαλόκαιρο που επικρατούν συνθήκες καύσωνα.

Επί τρεις ημέρες νερό δεν είχε ούτε το χωριό Μάνη και παρ’ ότι χθες οι κάτοικοι είδαν ως… λύτρωση να τρέχει νερό απ’ τις βρύσες τους, σήμερα όπως μας κατήγγειλαν επικοινωνώντας με το Evros-news.gr, πάλι έχουν διακοπή νερού. Τόσο αυτοί όσο και από το Σοφικό, μας επισημαίνουν ότι ο δήμος Διδυμοτείχου, οι εκλεγμένοι του και οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι.. εξαφανισμένοι. “Μόνο να επικαλούνται θραύσεις αγωγών ξέρουν. Να βρουν λύση φέρνοντας και μοιράζοντας εμφιαλωμένα νερά ή να γεμίσουν τις δεξαμενές έστω και με υδροφόρες του στρατού είναι ανίκανοι”, είναι μερικά από τα σχόλια.

Οκτώ ανακοινώσεις σε 15 ημέρες για

διακοπές ύδρευσης από την ΔΕΥΑΔ!!!

Όσον αφορά την ΔΕΥΑΔ πάντως, να μην τους αδικούμε τους ανθρώπους. Τουλάχιστον βγάζουν ανακοινώσουν στην επίσημη σελίδα τους στο facebook για τις διακοπές για τα προβλήματα ύδρευσης. Σε διάστημα 15 ημερών, από 28 Ιουνίου έως σήμερα, η αρμόδια δημοτική επιχείρηση που να θυμίσουμε χρεώνει το νερό… χρυσάφι στου δημότες, εξέδωσε ΟΚΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ναι σωστά διαβάσατε, 8 ανακοινώσεις για διακοπές και προβλήματα ύδρευσης. Δηλαδή ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ υπάρχει διακοπή νερού στην πόλη, αφού για τα χωριά δεν ανακοινώνεται το παραμικρό.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Όταν ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάνογλου

πανηγύριζε στον Αποστολίδη ότι βρήκε λύσεις

Το πρόβλημα με την ύδρευση και τις διακοπές νερού στο Διδυμότειχο δεν είναι φυσικά τωρινό, ούτε το δημιούργησε η σημερινή δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. Πέρασαν όμως ήδη δύο χρόνια στην διοίκηση του δήμου και θα έπρεπε αντί να πανηγυρίζουν, όπως έκανε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου τον Μάιο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Status Fm, το αγαπημένο του ραδιόφωνο και τον… λατρευτό του δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, να μειώσουν τα προβλήματα. Γιατί τότε, με τίτλο: “Χατζηγιάννογλου: Να πως ξεπερνούμε το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Διδυμότειχο”, διαβάζαμε και ακούγαμε ότι:

Από τις 70 θραύσεις στο δίκτυο ύδρευσης του Διδυμοτείχου μόνον τις μισές έχουν αντιληφθεί οι κάτοικοι της πόλης, αφού χάρη στην έγκαιρη παρακολούθηση του δικτύου, τα συνεργεία επεμβαίνουν πριν παρουσιαστεί καν διακοπή νερού στις βρύσες τους. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος του Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, εξήγησε ότι οι διακοπές του νερού, όποτε συμβαίνουν είναι μικρής χρονικής διάρκειας, με στόχο να εξαλειφτούν τελείως, όταν θα εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των γεωτρήσεων, που έχει σχεδιάσει ο Δήμος και αναμένει χρηματοδότηση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Όπως αποδεικνύεται με τις 8 ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ τις τελευταίες 15 ημέρες, αλλά και από τα έντονα παράπονα όχι μόνο κατοίκων της πόλης αλλά και των χωριών Σοφικού και Μάνης, οι πολίτες τις αντιλαμβάνονται τις διακοπές νερού και κυρίως, τις… ζουν στο πετσί τους μέσα στο κατακαλόκαιρο. Κι ελπίζουμε να μην απαντήσουν τα ίδια που μας έλεγε πριν λίγες ημέρες Αντιδήμαρχος, όταν του θέσαμε κάποια ζητήματα για τον δήμο: “Μα κύριε Πιτιακούδη μου μόλις δυο χρόνια είμαστε στην διοίκηση του δήμου. Δεν μπορούν να γίνουν όλα αμέσως”. Καιρός είναι να αντιληφθούν τόσο ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος (ή Αντιδήμαρχος), ότι το Διδυμότειχο δεν έχει πλέον χρόνο ούτε ενός λεπτού καθυστέρησης. Γιατί βαδίζει ολοταχώς να γίνει… χωριό (αν και αυτά όπως αναφέραμε έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, για να μην πιάσουμε τα άκοπα χόρτα και την τραγική κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας).

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ

 

Ένα σχόλιο

  1. τι έγιναν τα 200.000,00 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε ο δήμος Διδυμοτείχου για αποκατάσταση ζημιών από τις βροχές του χειμώνα, όταν τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; κ. Πιτιακούδη ψάξτε λίγο, θα βγάλετε λαβράκι !!!!

Αφήστε το σχόλιό σας