Αλεξανδρούπολη: Λουκέτο σε κλαμπ και “καμπάνα” 5.000 ευρώ – Ζαμπούκης: Ανησυχητικά μηνύματα για τον κορονοϊό!!!

Αλεξανδρούπολη: Λουκέτο σε κλαμπ και “καμπάνα” 5.000 ευρώ – Ζαμπούκης: Ανησυχητικά μηνύματα για τον κορονοϊό!!!

-Εστία υπερμετάδοσης η συναυλία της Άννας Βίσση στην Αλεξανδρούπολη, “φωτογράφισε” ο δήμαρχος

Την στιγμή που τα πράγματα εξελίσσονταν ομαλά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στον Έβρο και μάλιστα στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δεν υπήρχε κανένας νοσηλευόμενος, φαίνεται να δημιουργείται πρόβλημα στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτό μάλιστα δήλωσε σήμερα το πρωί ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιού ΜΑXIMUM 93,6 , μιλώντας για ανησυχητική κατάσταση όσον αφορά τον Covid-19 στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, μπήκε λουκέτο από την Ελληνική Αστυνομία για μία εβδομάδα και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε γνωστό παραλιακό κλαμπ που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, επειδή υπήρχαν πολλοί όρθιοι πελάτες. Πρόκειται για στέκι της νεολαίας, στην οποία και ανήκουν (ηλικίες 15 με 30 έτη) στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται και ανακοινώνονται καθημερινά και για το νομό Έβρου. Οι θαμώνες του και οι υπεύθυνοι δεν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και οι νεαροί πελάτες είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού τα εξής:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας σε κέντρο διασκέδασης, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για “λουκέτο” και επιβολή χρηματικού προστίμου και σε δεύτερο μαγαζί εστίασης της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες όμως δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν. Πάντως και ο ίδιος ο κ.Ζαμπούκης ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα. “Πήρα τις μετρήσεις σε σχέση με τον Covid-19. Δεν είναι καλά τα μηνύματα. Είναι ανησυχητικά όπως το μεταφέρουν οι ειδικοί. Είμαστε σε στατιστική πολύ κοντά στα αποτελέσματα που μας έδινε ο Οκτώβριος του 2020, δηλαδή λίγες μέρες πριν κλείσουμε το Νοέμβριο με το lockdown. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους συνδημότες μας να είναι προσεκτικοί με την λήψη των γνωστών μέτρων πρόληψης”.

Εστία υπερμετάδοσης η συναυλία της Άννας Βίσση

Ο κ.Ζαμπούκης “φωτογράφισε μάλιστα ως εστία υπερμετάδοσης την συναυλία της Άννας Βίσση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο εθνικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” και μάλιστα είχαν τοποθετηθεί και τραπέζια μπροστά στην εξέδρα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σερβίρονταν ποτά και τα ανάλογα συνοδευτικά… ξηροκάρπια. Άλλωστε η συναυλία αυτή, με χιλιάδες θαμώνες, έγινε στις 4 Ιουλίου και μετά από μια εβδομάδα που οι ειδικοί λένε ότι εμφανίζονται οι θετικοί που κόλλησαν, έγινε αυτό που παραδέχθηκε δημόσια ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων δηλαδή. Υπήρξε να σημειώσουμε και δεύτερη συναυλία, την περασμένη Κυριακή 11 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Αυτή την φορά δεν υπήρχαν τραπέζια γιατί απαγορεύθηκαν, αλλά την παρακολούθησε πολύς κόσμος και θα δούμε σε μια εβδομάδα τα… αποτελέσματα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Απαγόρεψαν τα… τραπέζια στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου, μετά απ’ όσα έγιναν στην Βίσση (ΒΙΝΤΕΟ)

“Μπορώ να πω από τα χθεσινά στοιχεία που είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, ότι είχαμε μια εστία υπερμετάδοσης από μια πολύ μεγάλη εκδήλωση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και έχουμε και μια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων η οποία παρουσιάζει αυξημένα αποτελέσματα θετικής ανταπόκρισης στον κορονοϊό. Θα μιλήσω με το αντίστοιχο σωματείο, πως υπήρχε διασπορά σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν στη συνέχεια”, δήλωσε ο Γιάννης Ζαμπούκης στον Δημήτρη Κολιό.

Να θυμίσουμε πάντως, ότι στη συναυλία της Άννας Βίσση, βρέθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και μάλιστα… πρώτο τραπέζι πίστα. Εκεί καθόταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάκης Τοψίδης, που όσοι βρίσκονταν στον χώρο έβλεπαν ότι σηκωνόταν από την θέση του και… χόρευε συνέχεια. Να επισημάνουμε ακόμα, πως την διαχείριση των τραπεζιών είχε αναλάβει ως επιχειρηματίας ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ και Εστίασης Αλεξανδρούπολης Νίκος Γεωργιάδης. Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο Σωματείο εννοούσε ο κ.Ζαμπούκης λέγοντας ότι θα έχει συνάντηση μαζί τους για να συζητήσει την ανησυχητική κατάσταση, απλά αναφέρουμε όσα έγιναν στην συγκεκριμένη συναυλία που ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού.