Αλεξανδρούπολη: “Πάρτε πίσω το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Φερών”, ζήτησαν δήμαρχος, βουλευτές

Αλεξανδρούπολη: “Πάρτε πίσω το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Φερών”, ζήτησαν δήμαρχος, βουλευτές

“Πάρτε πίσω το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Φερών, για πολλούς και σημαντικούς λόγους”. Αυτό ζήτησαν στην χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με ανώτερα στελέχη της Διοίκησης της, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Γιάννης Ζαμπούκης και οι τέσσερις βουλευτές Έβρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στην οδό Σταδίου, με αντικείμενο την απόφαση της διοίκησης για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος στις Φέρες, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Παρασκευή. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του κ.Ζαμπούκη και οι τέσσερις βουλευτές του νομού Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος ΔημοσχάκηςΣταύρος Κελέτσης και Νατάσα Γκαρά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του δημάρχου.


Τονίστηκε από όλους η αναγκαιότητα διατήρησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες σε λειτουργία, πρωτίστως για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δημοτών, καθώς θα είναι αναγκασμένοι σε αντίθετη περίπτωση να διανύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το κεντρικό κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη. Υπήρξε όμως αναφορά και σε λόγους υψηλού συμβολισμού, που επιτάσσουν τη διατήρηση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην ακριτική μας περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, βροντοφώναξαν στις Φέρες

Επισημάνθηκε ακόμα, ότι πρόκειται για μια απόφαση που διαταράσσει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ παράλληλα ενισχύει το αίσθημα της οικονομικής ανασφάλειας,
την ίδια ώρα μάλιστα που πραγματοποιούνται ενέργειες τόνωσης του αισθήματος της εθνικής μας ασφάλειας μέσω της κατασκευής του φράχτη.

Ζητήθηκε από τα ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη να μεταφέρουν το αίτημα για ακύρωση της κατάπτυστης αυτής απόφασης και να επανεξεταστεί η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Φερών της Εθνικής Τράπεζας. Κάποια στιγμή μάλιστα οι τόνοι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανέβηκαν αρκετά τόσο από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Ζαμπούκη όσο και τους βουλευτές (κυρίως τους Δερμεντζόπουλο και Γκαρά), ακούγοντας από τα υπηρεσιακά στελέχη της ΕΤΕ τις γνωστές τεχνοκρατικές… ανοησίες, χωρίς υπολογισμό και εξέταση όλων των σημαντικών παραμέτρων που αφορούν μια ακριτική περιοχή που θα πληγεί ακόμα περισσότερο.