Ένοπλες Δυνάμεις: Πενθήμερη άδεια σε όσους εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν

Ένοπλες Δυνάμεις: Πενθήμερη άδεια σε όσους εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν

Στις Ένοπλες Δυνάμεις όσα στελέχη, προσωπικό και στρατεύσιμοι έχουν εμβολιαστεί ή πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα λαμβάνουν πέντε μέρες άδεια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε μέσα από το διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας (12/07/2021) τόσο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όσο και για το πως θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι (μόνο για εμβολιασμένους) και ποια θα είναι τα μέτρα, αναφορά έγινε και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, πως στις Ένοπλες Δυνάμεις όσα στελέχη, προσωπικό και στρατεύσιμοι έχουν εμβολιαστεί ή πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα λαμβάνουν πέντε μέρες άδεια.

Ειδικότερα, ο Υπουργός τόνισε πως: «Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του ανακοίνωσε ειδική πρόνοια, η οποία θα λαμβάνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

 

2 Σχόλια

  1. Και ένα τσουβάλι πατάτα από Νευροκόπι.. τι καλά παιδιά είσαστε μπράβο. Σας συγχαίρω άιντε και είς ανώτερα.

  2. Εκει οπου υπηρετώ το 34% της μονάδος (στελέχη) δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.
    Εγω εχω ολοκληρώσει και τις 2 δόσεις.
    Η Άδεια δεν είναι κίνητρο, είναι επιβράβευση σε όλους όσους ρισκαροντας τυχον παρενέργειες (δεν ειχα) ανέλαβαν την ευθύνη να υψώσουν πρωτοι το τειχος ανοσιας (και οχι ανοησίας) στην επιδημία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*