Δυναμική κινητοποίηση σήμερα στο Τυχερό για το κλείσιμο Τράπεζας Πειραιώς και Ταχυδρομείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυναμική κινητοποίηση σήμερα στο Τυχερό για το κλείσιμο Τράπεζας Πειραιώς και Ταχυδρομείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι του Τυχερού, με επικεφαλής την δραστήρια Επιτροπή Αγώνα, για αποτροπή των απαράδεκτων αποφάσεων κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταχυδρομείου, αλλά και την υποβάθμιση του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Παρά την υπερβολική ζέστη, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, που η διοίκηση της με ανάλγητο τρόπο αποφάσισε να κλείσει. Εκεί είχαν τοποθετηθεί δυο πανό που έγραφαν: Όχι στην υποβάθμιση της περιοχής και ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Κρατώντας μαύρες σημαίες, διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις που ερημώνουν την εθνικά ευαίσθητη περιοχή τους, αντί να την στηρίζουν.

Παρόντες στην διαμαρτυρία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης και Τυχερού Γιώργος Δουκαλέτσης, Οικονομικών Θοδωρής Τσιαμίτας, Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Πιτιακούδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άγγελος Ζαπάρτας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αρκετοί κάτοικοι.

Πέτροβιτε: Πρέπει να προσθέτουμε

στον τόπο και όχι να αφαιρούμε συνέχεια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: “Δυστυχώς βρισκόμαστε πάλι για να διαμαρτυρηθούμε για τα αυτονόητα. Να μπορούμε να μείνουμε εδώ, Αυτά επισημαίνουμε και στην σημερινή και στις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Ότι στον Έβρο πρέπει να προσθέτουμε και όχι να αφαιρούμε. Να στηρίζεις τον κόσμο που θέλει να μείνει εδώ”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Καλακίκος: Όχι άλλα λουκέτα

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος σε πολύ υψηλούς τόνους εξέφρασε την έντονη αντίθεση όλης της τοπικής κοινωνίας για την υποβάθμιση της περιοχής. ” Όχι άλλα λουκέτα. Δεν μπορούν να κάνουν Διακομματικές Επιτροπές να μιλούν για ανάπτυξη του τόπου και να βάζουν λουκέτα. Πρέπει να σεβαστούν αυτοί που είναι στην Αθήνα, ότι πρέπει να στηρίξουν αυτή την παρέβρια περιοχή των 70 χιλιομέτρων του δήμου Σουφλίου, γιατί αλλιώς δεν θα μείνει κανένας εδώ”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ