Δημοσχάκης: Αυτή την φορά δεν έκανε… ανάληψη απ’ το ΑΤΜ της Τράπεζας Τυχερού – Κατέθεσε Ερώτηση

Δημοσχάκης: Αυτή την φορά δεν έκανε… ανάληψη απ’ το ΑΤΜ της Τράπεζας Τυχερού – Κατέθεσε Ερώτηση

Έχουν ξεσηκωθεί στο Τυχερό με συγκεντρώσεις και γενικότερα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της, το μοναδικό τραπεζικό που υπάρχει στο χωριό.

Χθες υπήρξε δυναμική κινητοποίηση και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχθούν άλλα λουκέτα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στην ομιλία του, γιατί υποβαθμίζονται παράλληλα τόσο το κατάστημα των ΕΛΤΑ όσο και το Πολυδύναμο Ιατρείο. Κι επειδή τα οικονομικά στοιχεία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι πολύ ικανοποιητικά, αλλά και μπήκε “σφήνα” (άγνωστο με παρέμβαση ποιου) σε αυτά που προγραμματίζεται να κλείσουν αν και δεν συμπεριλαμβάνονταν αρχικά στην λίστα, στο Τυχερό ελπίζουν τουλάχιστον να λειτουργεί για κάποιες ημέρες. Όπως έγινε δηλαδή και με το αντίστοιχο υποκατάστημα επίσης της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.
Ξέρετε, εκεί που πήγε κάποια στιγμή και αφού πάρθηκε η απόφαση να λειτουργεί δυο ημέρες την εβδομάδα και να μην κλείσει εντελώς, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, έκανε… ανάληψη (άγνωστο το ποσό) απ’ το ΑΤΜ, φωτογραφήθηκε επιδεικτικά και έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι αυτός… έπραξε το καθήκον του στηρίζοντας το συγκεκριμένο υποκατάστημα. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες της περιοχής να το στηρίξουν και αυτοί κάνοντας οικονομικές δοσοληψίες γιατί αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα, ουσιαστικά… ρίχνοντας το μπαλάκι σε αυτούς.
Στο Τυχερό τώρα, δεν πήγε πάντως να κάνει… ανάληψη απ’ το ΑΤΜ αυτής της Τράπεζας Πειραιώς ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του νομού (πάνω από 16.000 τον ψήφισαν το 2019) και ούτε φυσικά παρουσιάστηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων αν και είχε κληθεί. Αντί για ανάληψη, έκανε όμως… Ερώτηση στην Βουλή, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Απευθύνεται στον  Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον ρωτάει αν θα παρέμβει για να μην σταματήσει η λειτουργία της συγκεκριμένης Τράπεζας στο Τυχερό.
Αντί να ζητήσει ο ίδιος να τον συναντήσει από κοντά ή να συναντήσει, μαζί με τους άλλους βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο Σουφλίου κλείνονταςε το ανάλογο ραντεβού, κορυφαία στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, τον ίδιο τον κ.Σταϊκούρα ή τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αυτός κάνει… Ερώτηση στη Βουλή, η οποία φυσικά θα πάρει αρκετό χρόνο για να απαντηθεί. Σ το μεταξύ το υποκατάστημα στο Τυχερό θα κλείσει οριστικά. Τουλάχιστον θα μείνει το ΑΤΜ, ώστε όταν βρεθεί προς τα εκεί ο κ.Δημοσχάκης, να κάνει και πάλι… ανάληψη και να βγάλει την ανάλογη φωτογραφία. Όπως έκανε και στα Δίκαια και… γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ Δημοσχάκη προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (την βρήκαμε από το προσωπικό του προφίλ, μια και στο Evros-news.gr δεν στέλνει τα Δελτία Τύπου του ο βουλευτής), δεν ολοκληρώνεται πάντως με κανένα από τα… αγαπημένα του Sumus Yiouris, αυτά που συνηθίζει να “πετάει” στις πολύωρες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στην εκπομπή του αγαπημένου του Σταύρου Αποστολίδη, αλλά αναφέρει :
ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΒΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΖΩΗΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΛΙΜΑ!
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Με Γραπτή Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης αναδεικνύει το ζήτημα της παύσης λειτουργίας τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Ν.Έβρου και τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες.
Συγκεκριμένα στην Γραπτή του Ερώτηση ο βουλευτής υπογραμμίζει την αναστάτωση, την απογοήτευση και το αίσθημα απαξίωσης που έχει προκληθεί στην κοινότητα Τυχερού Σουφλίου, όπου έχει δρομολογηθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παύση λειτουργίας του τοπικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.
Όπως τονίζει ο βουλευτής, το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων στον ακριτικό Έβρο, έχει λάβει μορφή ντόμινο το τελευταίο διάστημα, υποβαθμίζοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε πόλεις και κωμοπόλεις με ψηλό μέσο όρο ηλικίας.
Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να προστατευτεί ο ακριτικός Έβρος από την υπηρεσιακή αποψίλωση χρήσιμων δομών & ταυτισμένων οργανισμών με τις τοπικές κοινωνίες!
Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:
Προς:
Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα
Η δεκαετής και πλέον οικονομική κρίση κι ακολούθως η πανδημία προκάλεσαν θεμελιώδεις μεταβολές στην σύνθεση και στην δομή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Χώρα μας.
Οι συγχωνεύσεις και η λειτουργική αναδιάρθρωση των Τραπεζών υπήρξε ένα δύσκολο εγχείρημα για τις διοικήσεις, τους εργαζομένους αλλά και για τους πελάτες.
Στον ακριτικό Έβρο παρατηρείται μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η παύση λειτουργίας τραπεζικών Καταστημάτων προκαλώντας απογοήτευση, ανησυχία κι αίσθημα απαξίωσης προς τους Εβρίτες.
Συγκεκριμένα η δρομολογημένη, ως φαίνεται, παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κοινότητα Τυχερού Σουφλίου έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις από τους κατοίκους οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να διανύσουν πάνω από 20χλμ για τις τραπεζικές τους συναλλαγές.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνέχεια συγχωνεύσεων, έχει συγκεντρώσει το πελατολόγιο πέντε (5) επιπλέον τραπεζών, όπως : Αγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Πανελλήνια Τράπεζα, Millennium Bank & CBP Bank.
Η κατάργηση δημόσιας υπηρεσίας, παύση λειτουργίας δομής εξυπηρέτησης πολιτών στις ακριτικές περιοχές έχει βαρύνουσα σημασία γιατί αποδυναμώνει έναν Νομό που ήδη «ασθενεί» βαρέως από την υπογεννητικότητα & την ανεργία, απέναντι σε μια Τουρκία που γιγαντώνεται και απειλεί με κάθε τρόπο!!
Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Στο πλαίσιο της εθνικής προσφοράς της κάθε Κεντρικής Τράπεζας σχεδιάζετε να προβείτε σε πολιτικές πράξεις προστασίας του ακριτικού Έβρου από το «ντόμινο» παύσης λειτουργίας τραπεζικών υποκαταστημάτων & όχι μόνο;