Ορεστιάδα: Θύμα απατεώνων έπεσε κάτοiκος χωριού – Tου πήραν 4.000 ευρώ μέσω SMS,

Ορεστιάδα: Θύμα απατεώνων έπεσε κάτοiκος χωριού – Tου πήραν 4.000 ευρώ μέσω SMS,

Άλλο ένα θύμα απατεώνων, αυτή την φορά κάτοικος χωριού στην περιοχή του Τριγώνου Ορεστιάδας, υπήρξε στο νομό Έβρου, αφού με το γνωστό… κόλπο αποστολής SMS για συμπλήρωση τραπεζικών στοιχείων, οι άγνωστοι του πήραν 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών ο οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό την 12-7-2021 το μεσημέρι.

 

Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μηνύματα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο στα οποία ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και τον καλούσε για λόγους ασφαλείας να πραγματοποιήσει αλλαγή στον κωδικό της ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας. Ο παθών έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχαν τα μηνύματα, ο οποίος τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος, όπου καλούνταν να πραγματοποιήσει την υποτιθέμενη αλλαγή κωδικού.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν  από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα το χρηματικό ποσό των  3.997 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριγώνου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*