Μητροπολίτης Δαμασκηνός: «Το εμβόλιο δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι μονόδρομος»

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: «Το εμβόλιο δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι μονόδρομος»

«Το εμβόλιο είναι μονόδρομος. Οι εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες και από την πλευρά μας πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την Μαρία Μανάκα, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιότατος σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε, ανέφερε  ότι ζητήθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τους συνεργάτες τους, να ετοιμάσουν ένα ενημερωτικό δεκάλογο με πληροφορίες σχετικές με το εμβόλιο ώστε να ενημερωθεί  ο κόσμος.

Πρόσθεσε επίσης, ότι στις  επόμενες δράσεις της τοπικής εκκλησίας  περιλαμβάνεται η ανάγνωση σχετικής εγκυκλίου στους πιστούς αλλά και η εκτενής ενημέρωση των Ιερέων, οι οποίοι θ αναλάβουν και τον ουσιαστικό ρόλο προσέγγισης και ενημέρωσης των πιστών. “Δεν εξελίσσεται ευχάριστα η κατάσταση. Ο κόσμος όλος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του. Ενημερωθήκαμε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κα την πορεία των εμβολιασμών. Για να θωρακίσουμε την κοινωνία μας, δυστυχώς ή ευτυχώς το εμβόλιο είναι μονόδρομος. Ζητήσαμε να εξηγηθεί στον κόσμο τι ισχύει για τα εμβόλια, γιατί υπάρχει μια παραφιλολογία και συνωμοσιολογία και διακινούνται διάφορα και γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο”.

Επίσης όπως τόνισε, λόγω της πανδημίας δεν λειτουργούν φέτος οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως.

Πηγή: ertnews.gr