Σαμοθράκη: Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ

Σαμοθράκη: Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ

Η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» που πραγματοποιήθηκε στην Σαμοθράκη, ολοκληρώνεται σήμερα.

Η Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας «Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» ξεκίνησε το ταξίδι της στις 6 Ιουλίου για να βρεθεί στη Σαμοθράκη για δέκα ημέρες ως σήμερα 16 Ιουλίου. Είναι η τρίτη και τελευταία φάση της τριετούς & τριεθνούς εκπαιδευτικής κατασκήνωσης, στην οποία λαμβάνουν μέρος 7 νέοι έφηβοι από τη Σαμοθράκη, 7 από το Neuruppin της Γερμανίας και 7 από τη Sète της Νότιας Γαλλίας.
Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με παιχνίδια γλωσσικής εμψύχωσης, ενεργής συμμετοχής στα πλαίσια της μη-τυπικής εκπαίδευσης, εξερευνήσεις του τόπου μέσα από τις γεύσεις, την ιστορία, τη λαογραφία, τη φύση καθώς επίσης και γνωριμία με τις τοπικές προκλήσεις σε οικονομικό-κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Στόχος επίσης είναι να εισαχθούν ερευνητικά στοιχεία αλλά και μέθοδοι ενεργής συμμετοχής στα κοινά.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των έργων της συνάντησης έγινε το απόγευμα της 14ης Ιουλίου στο Παλιό Σχολείο των Θέρμων, παρουσία και της Αντιδημάρχου Κατερίνας Κατραμήτσου-Γιαννέλου.
Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται για πρώτη φορά από το νεοϊδρυθέν Ελλήνο-Γερμανικό Γραφείο Νεολαίας EΓΙΝ /DGJW και για τρίτη χρονιά από το Γάλλο-Γερμανικό Γραφείο Νεολαίας OFAJ / DFJW, με επιπρόσθετη στήριξη φέτος για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί το έργο παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν λόγω κορονοϊού.
Οι συνεργαζόμενοι φορείς που διοργανώνουν και τρέχουν το πρόγραμμα με άριστη συνεργασία είναι η ΚΟΙΝΣΕΠ Ζαθέη από τη Σαμοθράκη, η Kultur-gut gUG / Interkulturelles Nezwerk e.V από το Neuruppin της Γερμανίας, και η Peuple et Culture από το Παρίσι της Γαλλίας, ενώ guest star για φέτος η υποστήριξη της ομάδας «Islands of Hope” επίσης από τη Σαμοθράκη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*