Σιτάρι: Με συμφωνία 31 λεπτά το κιλό, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ”…  τίναξε την μπάνκα

Σιτάρι: Με συμφωνία 31 λεπτά το κιλό, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ”… τίναξε την μπάνκα

-Εξασφάλισε 310 ευρώ τον τόνο και η τιμή παραγωγού αναμένεται να είναι 29 λεπτά το κιλό

-Τιμή-ρεκόρ σε όλη την Ελλάδα η συμφωνία που “έκλεισε” ο ΑΣΔ “Η ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα με την συμφωνία που πέτυχε σήμερα για την πώληση του σκληρού σιταριού ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ”, αφού η τιμή που εξασφάλισε είναι 310 ευρώ τον τόνο, δηλαδή 31 λεπτά το κιλό στην αποθήκη.

Πρόκειται για τιμή-ρεκόρ έως τώρα στην χώρα μας και με αφαίρεση των εξόδων, η τιμή για τον παραγωγό θα είναι 29 λεπτά το κιλό περίπου, όταν άλλες περιοχές με δυσκολία εξασφάλισαν 27 λεπτά το κιλό για το σκληρό σιτάρι. Έτσι, στον σημερινό διαγωνισμό πώλησης για 25.000 τόνους σκληρού σιταριού εφετινής εσοδείας, η τιμή που “κλείδωσε” ως καλύτερη προσφορά για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών “Η ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας, είναι 310 ευρώ ο τόνος. Επίσης, για τους 3.000 τόνους μαλακού σιταριού, η τιμή είναι 193 ευρώ τον τόμο, δηλαδή 19,3 λεπτά το κιλό και στον παραγωγό θα δοθούν 18 λεπτά ανά κιλό, που είναι επίσης πολύ καλή τιμή.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔ Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” Λάμπρος Κουμπρίδης και οι συνεργάτες του στο Διοικητικό Συμβούλιο, πέτυχαν λοιπόν την υψηλότερη τιμή από τις έως τώρα συμφωνίες που έγιναν για τις πωλήσεις σκληρού σιταριού στην Ελλάδα και δικαιολογημένα οι αγρότες μέλη τους, είναι για άλλη μια φορά απόλυτα ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβρος: Τελειώνει το αλώνισμα των σιταριών – Καναδάς και ζήτηση ανεβάζουν τις τιμές (ΒΙΝΤΕΟ)