Εγνατία οδός: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος στο τμήμα Αρδάνιο-ΒΙ.ΠΕ

Εγνατία οδός: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος στο τμήμα Αρδάνιο-ΒΙ.ΠΕ

Οι άκρως απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του εξαιρετικά προβληματικού σε πολλά σημεία οδοστρώματος της Εγνατίας οδού μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Αρδανίου, ξεκινούν τελικά την Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Το Evros-news.gr, σας είχε από τον περασμένο Απρίλιο ενημερώσει ότι αποφασίστηκε να υπάρξει η συγκεκριμένη παρέμβαση και μάλιστα σε όλο το μήκος του δρόμου, από το Αρδάνιο ως την ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα. Μάλιστα αρχικά αυτό επρόκειτο να συμβεί από τον Μάιο, αλλά δόθηκε προτεραιότητα στο κομμάτι Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη και τώρα αρχίζουν τα έργα από την εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” και στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αυτό έγινε γνωστό από την χθεσινή απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρου Τσιάρα, για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού (χ.θ. 650+000 έως χ.θ. 627+000), προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβρος: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος της Εγνατίας οδού ΒΙ.ΠΕ-Αρδάνιο μετά το Πάσχα

Όπως αναφέρεται, θα διαρκέσουν από την 19-07-2021 μέχρι και την 17-09-2021, για δυο μήνες δηλαδή και δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά θα γίνεται από την μια λωρίδα με αποκλεισμό της δεύτερης για την πραγματοποίηση των εργασιών. Σύμφωνα με την απόφαση:

Εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και τον αποκλεισμό της μιας λωρίδας κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων, από την χ.θ. 650+000 έως την χ.θ. 627+000 στο ρεύμα αυτής με κατεύθυνση από Κήπους προς Αλεξ/πολη, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

-Για την πραγματοποίηση των παραπάνω εργασιών, στην πρώτη φάση να αποκλειστεί η αριστερή (γρήγορη λωρίδα κυκλοφορίας) και η κίνηση να διεξάγεται από τη δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας. Στην δεύτερη φάση να αποκλειστεί η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας και η Λ.Ε.Α. και η κίνηση να διεξάγεται από την αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας. Η ζώνη των εργασιών να μην υπερβαίνει τα 4.000 μέτρα ανά λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 109 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα  με το άρθ.4 του Ν.3861/2010, και θα διαρκέσουν από την 19-07-2021 μέχρι και την 17-09-2021. Εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της Εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

Καιρός ήταν να γίνει η συγκεκριμένη αποκατάσταση, γιατί ο δρόμος σε αρκετά σημεία θύμιζε… πίστα μότο κρος και ήταν απαράδεκτος. Δεν είναι δυνατόν να έχουν τοποθετηθεί δυο σταθμοί διοδίων σε Μέστη και Αρδάνιο, οι οδηγοί να πληρώνουν και να υπάρχουν αυτά τα χάλια στο οδόστρωμα. Υπομονή λοιπόν δυο μήνες ως τον Σεπτέμβριο, για να κυκλοφορούμε σε υποφερτό δρόμο.