Συνάντηση Δερμεντζόπουλου- Στουρνάρα: Του ζήτησε πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει το κλείσιμο τραπεζών στον Έβρο

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου- Στουρνάρα: Του ζήτησε πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει το κλείσιμο τραπεζών στον Έβρο

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στο γραφείο του, είχε ο βουλευτής Έβρου Χρ. Δερμεντζόπουλος, λόγω των τελευταίων αποφάσεων διοικήσεων Τραπεζών για κλείσιμο υποκαταστημάτων στον Έβρο.

Όπως τόνισε ο κ.Δερμεντζόπουλος, η ενέργεια του αυτή ήρθε σε συνέχεια επισκέψεων και πρωτοβουλιών του που είχαν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για το συγκεκριμένο πρόβλημα Μάλιστα στην περίπτωση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες έφεραν αποτέλεσμα, μια και αναβλήθηκε ως τον ερχόμενο Νοέμβριο το κλείσιμο που είχε αποφασιστεί, μετά τη συνάντηση που είχαν με επικεφαλής τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της. Επειδή ΄μως ο κ.Στουρνάρας εκ της θέσεως και του ρόλου του έχει εποπτικό ρόλο, όπως εξήγησε ο βουλευτής Έβρου:
“Του εξέθεσα τους προβληματισμούς μου, αλλά και την αγωνία των φορέων του Έβρου για την αναστολή λειτουργίας των Τραπεζικών Υποκαταστημάτων, Τυχερού και Φερών τώρα, Μεταξάδων και Δικαίων προηγουμένως, και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Νομού Έβρου.
Τόνισα ότι η αναστολή λειτουργίας Τραπεζικών Υποκαταστημάτων σε περιοχές με ευαίσθητη γεωγραφική θέση και ειδικά σε μια συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση που διανύουμε εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, δημιουργεί κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και δυσχεραίνει σημαντικά τις συναλλαγές των επαγγελματιών και των πολιτών των περιοχών αυτών.
Ζήτησα από τον κ. Στουρνάρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος, εφόσον συμφωνεί ότι πρέπει οι τράπεζες να λειτουργούν πέραν των τεχνοκρατικών κριτηρίων και προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών”.
Σε δηλώσεις του μάλιστα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας,  Χρήστος Δερμεντζόπουλος  ανέφερε επίσης ότι πέρα από αυτό, θα πρέπει να προγραμματισθούν και ξεχωριστές συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς κάθε περιοχής να πιέσουν όλοι μαζί. Συγκεκριμένα, θα επιδιωχθεί συνάντηση του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου και εκπροσώπων των φορέων που προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς ώστε να αποτραπεί και το κλείσιμο του υποκαταστήματος Τυχερού.