Διδυμότειχο: “Είμαστε μια βδομάδα χωρίς νερό με καύσωνα” – Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων του Πυθίου

Διδυμότειχο: “Είμαστε μια βδομάδα χωρίς νερό με καύσωνα” – Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων του Πυθίου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Πύθιο, αφού εδώ και μια εβδομάδα έχουν… πει το νερό νεράκι και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα.

Ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία του χωριού δεν έχει τρέξει σταγόνα από τις βρύσες τους, ενώ και τα πιο χαμηλά σημεία υπήρχαν ημέρες που δεν είχαν καθόλου νερό ή έτρεχε λίγο και με πολύ χαμηλή πίεση. “Είμαστε τουλάχιστον μια εβδομάδα χωρίς νερό. Συ συνθήκες καύσωνα και κορονοϊού, δεν μπορούμε ούτε τα χέρια μας να πλύνουμε. Ενημερώσαμε τον δήμο και τον ίδιο τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου, αλλά δεν βρέθηκε καμιά λύση. Ούτε ενδιαφέρθηκαν να φέρ0υν εμφιαλωμένα νερά ή με υδροφόρες και αγοράζουμε μόνοι μας. Και να σκεφθείτε πως έχουμε γεώτρηση στο Πύθιο που μας τροφοδοτούσε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν την θέτουν σε λειτουργία”, είναι τα παράπονα που έκαναν στο Evros-news.gr επικοινωνώντας μαζί μας αρκετοί κάτοικοι.

ΌΠως ήδη γράψαμε, το Πύθιο δεν είναι το μοναδικό χωριό που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα προβλήματα με διακοπή ύδρευσης. Τα ίδια ισχύσουν για το γειτονικό Σοφικό αλλά και την Μάνη, όπως φυσικά και την πόλη του Διδυμοτείχου, όπου με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου (ΔΕΥΑΔ), μέρα παρά ημέρα υπάρχουν διακοπές νερού λόγω προβλημάτων στο δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Μετά την πόλη, έλλειψη νερού και σε Σοφικό, Μάνη – Οκτώ διακοπές σε 15 μέρες!!!

Κι ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που πανηγύριζε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις πριν λίγο καιρό ότι έλυσε το πρόβλημα και οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται ακόμα και όταν υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο γιατί δεν γίνεται διακοπή νερού, δεν φαίνεται να… αγχώνεται. Άλλωστε όπως είχε πει πρόσφατα σε πολίτη που του διαμαρτύρεται, αν τον προβληματίζουν όσα έχει να αντιμετωπίσει: “Εγώ είμαι Χατζηγιάννογλου. Ξέρεις κανέναν Χατζηγιάνογλου να αγχώνεται;”