Σαμοθράκη: Νυχτερινή επιχείρηση διάσωσης 26χρονης στις Βάθρες – Πέμπτο άτομο που έσωσε η Πυροσβεστική τις τελευταίες μέρες

Σαμοθράκη: Νυχτερινή επιχείρηση διάσωσης 26χρονης στις Βάθρες – Πέμπτο άτομο που έσωσε η Πυροσβεστική τις τελευταίες μέρες

Άλλη μια επιχείρηση διάσωσης και μάλιστα νυχτερινή, για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης, που στέφθηκε και αυτή με απόλυτη επιτυχία, με εντοπισμό και διάσωση μιας 26χρονης η οποία είχε χαθεί σε βάθρες στην ευρύτερη περιοχή των Βαράδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευή, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική ότι μια κοπέλα από την Σουηδία έχασε τον προσανατολισμό της σε δύσβατη περιοχή μέσα στο δάσος και δεν μπορούσε να επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε. Υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, οι άνδρες του συνεργείου διάσωσης ξεκίνησαν τις έρευνες και τελικά την εντόπισαν σώα και αβλαβή γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα. Η επιχείρηση τους ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 3 τα ξημερώματα που επέστρεψαν με την κοπέλα.
Είναι το πέμπτο άτομο που διασώζουν επεμβαίνοντας σε δύσβατες και επικίνδυνες περιοχές του νησιού, τα μέλη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Σαμοθράκης μέσα στον Ιούλιο. Άλλωστε κάθε καλοκαίρι που υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες, παρόμοια περιστατικά είναι συχνά και αρκετά εξαιρετικά δύσκολα, όχι μόνο του δύσβατου της περιοχής, αλλά και λόγω τραυματισμών. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε με συγκεκριμένες λεπτομέρειες:
1) Στις 10 Ιουλίου ημέρα Σάββατο και 15:25 το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε μέσω του 112 για τον εντοπισμό 24χρονης τραυματισμένης γυναίκας εντός του φαραγγιού του ” Χριστού” στην περιοχή Γρηγοράκη. Έξι Πυροσβέστες επιχείρησαν για την μεταφορά της τραυματισμένης με φορείο από το σημείο της πτώσης και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
2) Την ίδια ημέρα 1ο Ιουλίου και ημέρα Σάββατο αλλά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 22:55, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από ιδιώτη για αγνοούμενο άτομο στην ευρύτερη περιοχή των πηγών του “Φονιά” στην Καρυά. Οι έρευνες ξεκίνησαν με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας και 5 υπάλληλοι μετέβησαν στην περιοχή για έρευνες, με την χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone). Έπειτα από αναζήτηση 3 ωρών, ο αγνοούμενος βρέθηκε αποπροσανατολισμένος αλλά σε καλή κατάσταση και ζήτησε να παραμείνει στο σημείο όπου και ήταν ο προορισμός του.
Προχθές Πέμπτη 15 Ιουλίου και πάλι βράδυ, στις 21:05 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας να επέμβει, για να συνδράμει στον εντοπισμό ενός αλλοδαπού ζευγαριού στην απόκρυμνη περιοχή του Βάτου. Χρησιμοποιώντας 4 υπαλλήλους και με την χρήση ορειβατικού εξοπλισμού, επιχείρησε τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τους, από την πλέον δύσβατη περιοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες.