Διδυμότειχο: Έδρα της Σχολής Ψυχολογίας το 3ο Δημοτικό σχολείο, αποφασίστηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Διδυμότειχο: Έδρα της Σχολής Ψυχολογίας το 3ο Δημοτικό σχολείο, αποφασίστηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Χωρίς να υπάρξει ομόφωνη απόφαση και με αρκετές απουσίες, το χθεσινοβραδινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Διδυμοτείχου αποφάσισε να προταθεί το 3ο Δημοτικό σχολείο ως προσωρινή έδρα της Σχολής Ψυχολογίας, προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Δεν έλειψε η ένταση και οι αντιπαραθέσεις, με απόντες 6 από τους δημοτικούς συμβούλους (προφανώς κάποιοι επέλεξαν να μην πάρουν ξεκάθαρη θέση) και συγκεκριμένα τους Σιαλάκη, Αραμπατζή, Ζαφειροπούλου, Σίμογλου, Σταμπολίδου, Τολίδη, Χατζηανδρέου. Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επεσήμανε στις συνεχείς παρεμβάσεις του ότι είναι σημαντικό να παρθεί ομόφωνη απόφαση και να δείξουν έτσι προς το ΔΠΘ ότι όλοι είναι ενωμένοι και θέλουν να λειτουργήσει του χρόνου η 5η έδρα και το Τμήμα Ψυχολογίας.

Τελικά με ψήφους 17 ΥΠΕΡ και 3 ΚΑΤΑ (Σκίνδρης, Δημητρίου, Σαρσάκης), αποφασίστηκε να προταθεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο υπήρξε οι γνωστές αντιδράσεις Διευθυντή, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου ήταν πάντως εμφανώς νευρικός, αγχωμένος και σκεφτικός καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ στο τέλος απευθυνόμενος στον Θόδωρο Σκίνδρη που ψήφισε αρνητικά, του είπε πως αν δεν έρθει η Σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, υπεύθυνοι θα είναι όσοι δεν ψήφισαν υπέρ για να υπάρξει ομοφωνία. Ο δημοτικός σύμβουλος πάντως του απάντησε ότι θα πρέπει να αφήσει τις προσπάθειες εξαναγκασμού σύμφωνης γνώμης για να αποποιηθεί τις ευθύνες του στον χειρισμό του συγκεκριμένου ζητήματος. “Αν τολμάτε πείτε δημόσια εσείς και κάποιοι άλλοι, ότι η Σχολή Νοσηλευτικής… πέταξε για να το γνωρίζει ο κόσμος” του είπε ο κ.Σκίνδρης με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.