«Καμία άλλη Ελένη, καμία άλλη Γαρυφαλλιά»: Συγκλονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης για την δολοφονία στη Φολέγανδρο

«Καμία άλλη Ελένη, καμία άλλη Γαρυφαλλιά»: Συγκλονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης για την δολοφονία στη Φολέγανδρο

 

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά δε βρίσκεται δυστυχώς εν ζωή και για αυτό ευθύνεται ο φονιάς της, Δημήτρης Βέργος, με τον Γιάννη Τοπαλούδη να είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει για το θέμα.

 

Ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο Ελένης Τοπαλούδη, που πέθανε με τον ίδιο περίπου τρόπο στην Ρόδο από τα δυο ανθρωπόμορφα κτήνη, με το κορίτσι που του αφαίρεσε την ζωή  στην Φολέγανδρο ο σύντροφος της, συγκλονίζει με τα λόγια του, τονίζοντας πως άπαντες πρέπει να γίνουμε καλύτεροι γονείς, για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια περιστατικά.

«Αυτά που βιώνουμε εμείς ως οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη εύχομαι να μην τα περάσει κανείς. Και εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτά που περνά κάθε γονιός που χάνει με τόσο άδικο και βάναυσο τρόπο το παιδί του. Για να μην υπάρχει καμιά άλλη Ελένη, Γαρυφαλλιά, Μυρτώ πρέπει να εναντιωθούμε σε κάθε έναν που προσπαθεί να επιβουλευθεί τα παιδιά μας», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ για την δολοφονία της 26χρονος φαρμακοποιού από τον σύντροφο της Δημήτρη Βέργο.

Ως ένας γονιός που βίωσε τη δραματική απώλεια του παιδιού του που δολοφονήθηκε, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης:

«Πρέπει η ελληνική Πολιτεία να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Αυτά τα είπαμε και στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πρώτον, αυστηροποίηση των ποινών για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και για τους βιασμούς. Όταν κάποιος βιάζει το κορμί, βιάζει και την ψυχή του. Άλλο το σωφρονιστικό σύστημα και άλλο για ειδεχθή εγκλήματα όπου εκεί το νομικό σύστημα πρέπει να είναι τιμωρητικό. Να μην έχουν δικαιώματα να βγαίνουν από τις φυλακές. Αυτά τα άτομα αποκλείεται να σωφρονιστούν.

Το δεύτερο, είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Ένα τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο. Δεν “σπέρνω” ένα παιδί. Πρέπει να το μεγαλώσω, να το αγαπήσω, να του συμπαρασταθώ όσο μπορώ. Αν υπάρχει κάποια παραβατική συμπεριφορά να απευθύνομαι σε κάποιους ειδικούς», δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης, με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*