Διδυμότειχο: Στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η παραχώρηση του 3ου Δημοτικού στο ΔΠΘ, για την Σχολή Ψυχολογίας

Διδυμότειχο: Στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η παραχώρηση του 3ου Δημοτικού στο ΔΠΘ, για την Σχολή Ψυχολογίας

Τρεις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την ίδρυση 5η έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο, με την λειτουργία αρχικά Τμήματος Ψυχολογίας από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, δημοσιεύθηκαν χθες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε 17 Ιουλίου και αφορούν:

  • Παραχώρηση του σχολικού κτιρίου όπου στεγάζεται το 3ο Δημοτικό σχολείο, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την προσωρινή στέγαση του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας.

  • Υποβολή αιτήματος προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ Α.Ε), για την παραχώρηση της κυριότητας (συνολικά) του κτιρίου που τώρα στεγάζεται η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου (της πρώην Εφορίας απέναντι από το 3ο Δημοτικό) στον δήμο Διδυμοτείχου, ώστε αυτός με την σειρά του να παραχωρήσει την χρήση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την προσωρινή στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας.

  • Υποβολή αιτήματος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση στον δήμο Διδυμοτείχου έκτασης 18,5 στρεμμάτων στην περιοχή που βρίσκονται οι Εργατικές Κατοικίες, ώστε ο δήμος να προχωρήσει σε πολεοδόμηση και να τις παραχωρήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι αποφάσεις για τα αιτήματα που αφορούν το κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΕΥΑΔ και των εκτάσεων για την ανέγερση μόνιμων εγκαταστάσεων, ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ. Στην παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ψήφισαν ΟΧΙ οι επικεφαλής των παρατάξεων Κώστας Δημητρίου και Θόδωρος Σκίνδρης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρσάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΠΘ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΕΥΑΔ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΠΘ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*