Κορονοϊός: Παραμένει πρώτος και σήμερα με διαφορά σε κρούσματα ο Έβρος, στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Κορονοϊός: Παραμένει πρώτος και σήμερα με διαφορά σε κρούσματα ο Έβρος, στην Περιφέρεια ΑΜΘ

-Αύξηση 255% στο ιϊκό φορτίο των αστικών κυμάτων της Αλεξανδρούπολης

Παραμένει πρώτος και με διαφορά σε κρούσματα ο νομός Έβρου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα άλλα 23 επιβεβαιωμένα (25 ήταν χθες) στην περιοχή μας.

Ο αριθμός όχι μόνο παραμένει διψήφιος, αλλά και δεν λέει να πέσει, την στιγμή που στους άλλους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, ακόμα και σε αυτόν της Καβάλας που είναι τουριστικός, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Συγκεκριμένα, από τα 2.972 νέα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα που ανακοίνωσε πριν λίγο ο ΕΟΔΥ, ο Έβρος έχει 23, η Δράμα 12, η Καβάλα 7, η Ξάνθη 6 και η Ροδόπη τελευταία πάλι με 3 κρούσματα.

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων έχει ως εξής:

Εντυπωσιακή άνοδος 255% στο ιϊκό φορτίο

και στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης

Επίσης, έντονες αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 12 έως 18 Ιουλίου, αφού η αύξηση έφρασε στο 255%, κάτι που δείχνει ότι γενικότερα στην πόλη και στην περιοχή μας υπάρχει θέμα με τον κορονοϊό.

  • Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε αύξηση (+255%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη σε σχέση με την εβδομάδα 5-11/7/21. Σημειώνεται ότι η παραπάνω ποσοστιαία μεταβολή υπολογίζεται συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα (5-11/7/21) κατά την οποία τα επίπεδα του ιϊκού φορτίου ήταν εξαιρετικά χαμηλά.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*