Αλεξανδρούπολη: “Χέρι” Άδωνι Γεωργιάδη σε Κελέτση, για τις απαράδεκτες συνθήκες στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Αλεξανδρούπολη: “Χέρι” Άδωνι Γεωργιάδη σε Κελέτση, για τις απαράδεκτες συνθήκες στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, διαπίστωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την αναχώρηση του χθες το πρωί από αυτό για την Αθήνα. 

Ο κ.Γεωργιάδης που βρέθηκε στην Θράκη για εκδήλωση της ΣΕΚΑΠ, αλλά διανυκτέρευσε την Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη, “πέταξε” μαζί με τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Σταύρο Κελέτση και περιμένοντας να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, πολίτες που επίσης ταξίδευαν, του έκαναν τα παράπονα τους. Συγκεκριμένα, επεσήμαναν το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός στην αίθουσα αφίξεων, ενώ επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες, συνθήκες καύσωνα θα λέγαμε. Επίσης του έδειχναν και τις τριτοκοσμικές εικόνες της οροφής, που έχει τρύπες και ανοίγματα σε αρκετά σημεία. Κάτι που σίγουρα μόνο ευρωπαϊκή χώρα και διεθνές αεροδρόμιο, που θέλει μάλιστα να προσελκύσει και πτήσεις του εξωτερικού, όταν και αν λύσει το πρόβλημα της έλλειψης αποθηκών καυσίμων, δεν θυμίζει.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, την οποία το Evros-news.gr είχε επισημάνει πριν δυο χρόνια περίπου, από τον Μάιο του 2019. Τότε με εικόνες και ΒΙΝΤΕΟ, είχαμε δείξει τις φθορές και τα μουχλιασμένα σημεία στην οροφή, με κουβάδες να έχουν τοποθετηθεί από κάτω στην αίθουσα αφίξεων, για να πέφτουν τα νερά που έτρεχαν. Η Κυβέρνηση στη συνέχεια άλλαξε, όμως η κατάσταση παραμένει δυστυχώς η ίδια.

Φτάσαμε στον Ιούλιο του 2021 και τίποτα δεν έγινε δυστυχώς. Μπορεί να ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ότι θα γίνει στεγανοποίηση της οροφής του νέου Τερματικού Σταθμού και επισκευή του κεντρικού συστήματος κλιματισμού, όπως έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη, όμως και ο Άδωνις Γεωργιάδης διαπίστωσε χθες ότι η κατάσταση παραμένει προβληματική. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στους πολίτες ότι έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται. “Και εγώ διαπιστώνω ότι δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, αλλά και έβγαλα ο ίδιος φωτογραφίες την οροφή με τις τρύπες που υπάρχουν”, τους είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης γύρισε στον βουλευτή Σταύρο Κελέτση που ήταν δίπλα του και τις εικόνες αυτές τις βλέπει εδώ και δυο χρόνια που κάθε εβδομάδα ταξιδεύει απ΄Αλεξανδρούπολη για Αθήνα ώστε να βρίσκεται στην Βουλή και του είπε:

“Καλά, εσείς οι βουλευτές δεν βλέπετε αυτή την κατάσταση; Γιατί δεν κάνατε κάτι. Να μεταφέρετε στους αρμόδιους συναδέρφους για να δοθεί λύση”. Το μόνο που… ψέλλισε εμφανώς αμήχανος ο κ.Κελέτσης, ήταν ότι ο ίδιος και οι άλλοι συνάδερφοι του έχουν καταγράψει τα προβλήματα και ζήτησαν να λυθούν.

Μπορεί λοιπόν ο Σταύρος Κελέτσης με… πανηγυρικό προσωπικό δελτίο Τύπου την Δευτέρα, να θέλησε να οικειοποιηθεί την παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στα γραφεία της εταιρείας ΔΕΣΜ-ΟΣ στην Κομοτηνή όπου εγκαταστάθηκε πλέον ο ΕΦΕΠΑΕ και προχωράει το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης, αλλά όσα υποστήριξε δεν απέτρεψαν τις παρατηρήσεις του υπουργού Ανάπτυξης. Γιατί ο κ.Κελέτσης υποστήριξε στην ανακοίνωση του ότι η Κυβέρνηση και έλυσε το γόρδιο «Δεσμό» στη Θράκη εξαίροντας την παρουσία του κ.Γεωργιάδη, αλλά όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος ως κυβερνητικός βουλευτής Έβρου είναι ανίκανος όχι… γόρδιο δεσμό να λύσει, αλλά ούτε σε έναν κλιματισμό που δεν λειτουργεί στο αεροδρόμιο ¨Δημόκριτος” δεν μπόρεσε να δώσει λύση.
Υ.Γ: Καλά που δεν ήταν μαζί του και ο έτερος βουλευτής Έβρου της Ν.Δ, που συνόδεψε τον Άδωνι Γεωργιάδη στην εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ, αλλά τον “τραπέζωσε” κιόλας’ σε ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης. Ο Τάσος Δημοσχάκης, γιατί αν τον ρωτούσε ο υπουργός Ανάπτυξης που είναι ο νέος Πύργος Ελέγχου, για τον οποίο με δηλώσεις του πριν λίγους μήνες υποστήριζε ότι ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ περασμένο ΙΟΥΝΙΟ, μάταια θα έψαχνε ο Άδωνις να τον βρει. Ιδού και οι περιβόητες δηλώσεις Δημοσχάκη: