Διδυμότειχο: Στην Βουλή με Ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης”, η έλλειψη νερού στα χωριά Σοφικό, Μάνη

Διδυμότειχο: Στην Βουλή με Ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης”, η έλλειψη νερού στα χωριά Σοφικό, Μάνη

Στην Βουλή έφτασε από το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” το πρόβλημα που ανέδειξε με δημοσίευμα του το Evros-news.gr, για την «Έλλειψη νερού  στο Σοφικό και στη Μάνη του Δήμου Διδυμοτείχου».

Την Ερώτηση υπέβαλλε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδελάς,από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και απευθύνεται στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

ΠΡΟΣΤoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ«Έλλειψη νερού στο Σοφικό και στη Μάνη, του Δήμου Διδυμοτείχου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, στο χωριό Σοφικό, του Δήμου Διδυμοτείχου τα νοικοκυριά των περιοχών αυτών δεν είχαν νερό για ημέρες και παρά τα παράπονα και την επικοινωνία τους με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Διδυμοτείχου, λύση δεν βρέθηκε. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιαίτερα το συγκεκριμένο χωριό αντιμετωπίζει πρόβλημα ύδρευσης και μάλιστα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, όπου επικρατούν συνθήκες καύσωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Μετά την πόλη, έλλειψη νερού και σε Σοφικό, Μάνη – Οκτώ διακοπές σε 15 μέρες!!!

Επί τρεις ημέρες νερό δεν είχε ούτε το χωριό Μάνη, του ίδιου Δήμου και παρ’ ότι, τελικά, οι κάτοικοι είδαν ως… λύτρωση κάποια στιγμή να τρέχει νερό απ’ τις βρύσες τους, τους ξαναπροέκυψε και πάλι, λίγο μετά, διακοπή νερού. Τόσο οι τελευταίοι, όσο και οι αντίστοιχοι από το Σοφικό, μας επεσήμαναν πως, τόσο οι εκλεγμένοι, όσο και οι υπηρεσιακοί αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες είναι εξαφανισμένοι.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, κατά το μέτρο της δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, ώστε να αναζητηθούν οι αιτίες των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης του Σοφικού και της Μάνης, του Δήμου Διδυμοτείχου και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην υδροδότηση των άνω περιοχών, εν μέσω καλοκαιριού;

Ο ερωτών Βουλευτής ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διδυμότειχο: “Είμαστε μια βδομάδα χωρίς νερό με καύσωνα” – Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων του Πυθίου