Το πρώτο M1A2 Abrams tank των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, ξεφορτώθηκε χθες στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Το πρώτο M1A2 Abrams tank των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, ξεφορτώθηκε χθες στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Το πρώτο στην ιστορία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης M1A2 Abrams tank των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ξεφορτώθηκε χθες. 

Όπως μάλιστα επισημαίνουν με πανηγυρικές αναρτήσεις τους οι ίδιοι οι Αμερικανοί: ” Άλλη μια σπουδαία (και πράγματι ιστορική) ημέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Για πρώτη φορά ο αμερικανικός στρατός έχει μεταφορτώσει M1A2 τανκς στο λιμάνι. Γιατί αυτό είναι ένα τόσο σημαντικό ορόσημο;

Επειδή επιβεβαιώνει ότι αυτή η ολοένα και πιο ζωτική εγκατάσταση μπορεί πλέον να υποστηρίξει την κίνηση όλων των τύπων μονάδων του Στρατού (ABCTs, Combat Aviation Brigades & Sustainment εξοπλισμός).
Χάρη στην πολύ σκληρή δουλειά από τον Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό, την ομάδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, τους Έλληνες συμμάχους μας και τους εμπορικούς μας εταίρους, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει αναδειχθεί ως βασικό συστατικό της ικανότητας μας να γίνεται η προώθηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων”.
Το εντυπωσιακό M1A2 Abrams tank ξεφορτώθηκε από το μεταγωγικό πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι και ξεφoρτώνει στρατιωτικό υλικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις βαλκανικές χώρες.  Όλο αυτό μάλιστα θα αρχίσει να μεταφέρεται μέσω σιδηροδρόμου με 6 συνολικά αμαξοστοιχίες προς το εσωτερικό της Βαλκανικής, σε Βουλγαρία και Ρουμανία κυρίως.
Επίσης, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την φόρτωση αρμάτων, ελικοπτέρων και γενικότερα στρατιωτικών οχημάτων, που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εδώ και αρκετό καιρό και μεταφέρθηκαν είτε με τις 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, είτε με φορτηγά.
Έφτασε και το “OCEAN FREEDOM”
και θα φορτώσει οχήματα και αυτό 
Από λιμάνι της Ιταλίας έφτασε το μεταγωγικό “OSEAN FREEDOM” προκειμένου να φορτώσει και αυτό στρατιωτικά οχήματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αφού έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πάρα πολύ υλικό που θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αμερική.