Ερώτηση “Ελληνικής Λύσης” στη Βουλή: «Εκατοντάδες λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται από το τριεθνές του Έβρου»:

Ερώτηση “Ελληνικής Λύσης” στη Βουλή: «Εκατοντάδες λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται από το τριεθνές του Έβρου»:

Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή για το κόμμα της “Ελληνικής Λύση” στις 20 Ιουλίου ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης, με θέμα: «Εκατοντάδες  λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται στην χώρα από το τριεθνές του Έβρου».

Η Ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και αναφέρει:

Του:             Αντώνιου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής

ΠΡΟΣ:          Τoν κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ:         «Εκατοντάδες λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται στην χώρα από το τριεθνές του Έβρου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Έβρου και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, ανεξέλεγκτη τείνει να γίνεται, εκ νέου, η κατάσταση στον Έβρο, με εκατοντάδες λαθρομετανάστες να εισβάλλουν μαζικά στην Ελλάδα. Οι ως άνω κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το φαινόμενο της εισβολής λαθρομεταναστών είναι καθημερινό, κατά δεκάδες, ενίοτε δε, κάποιες μέρες και κατά εκατοντάδες, ειδικά στο «τριεθνές» του Έβρου (Ορμένιο, Δίκαια).

Οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις, αντί να αποτρέπουν την είσοδό τους και να τους απελαύνουν επιτόπου, τους περισυλλέγουν από διάφορα σημεία-περάσματα του τριεθνούς και «ως είθισται», τους εγκαθιστούν σε Δομές Φιλοξενίας και ξεκινάει η διαδικασία ελληνοποίησής τους, μέσω της διαδικασίας απόδοσης ασύλου, των επιδοματικών παροχών και εν τέλει, της μόνιμης εγκατάστασης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Διατίθεσθε να αυστηροποιήσετε τα μέτρα φρούρησης και αποτροπής εισόδου των ως άνω λαθρομεταναστών και να ενεργοποιήσετε επί των συνοριακών μας γραμμών τις επιτόπιες απελάσεις των όποιων παρανόμως εισερχομένων στην Ελληνική Επικράτεια, προκειμένου να αναδειχθεί, ως ηχηρό μήνυμα ισχύος στο τριεθνές του Έβρου, ότι υφίστανται σύνορα, τα οποία είναι απαραβίαστα σε όποιον δυνητικά επίβουλο;

Ο ερωτών Βουλευτής ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*