Σαμοθράκη: Τέλη Αυγούστου φτάνει και τοποθετείται το άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης έξω απ’ το μουσείο

Σαμοθράκη: Τέλη Αυγούστου φτάνει και τοποθετείται το άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης έξω απ’ το μουσείο

Στα τέλη Αυγούστου σύμφωνα με την Αντιδήμαρχου Πολιτισμού του δήμου Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, θα φτάσει το πιστό αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης τη Σαμοθράκης στο νησί και θα τοποθετηθεί έξω από το μουσείο.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτηση της, υπάρχουν και μια σειρά ακόμα θετικές εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού, χάρη στην αρμονική συνεργασία του δήμου Σαμοθράκης με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κα Θράκης, το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου.
Η κ.Καραμήτσου-Γιαννέλου έγραψε χαρακτηριστικά:
“Σας το είχαμε υποσχεθεί και τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη!
Μας επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ,η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων ,
κυρία Δόμνα Τερζοπούλου, η οποία μας διαβεβαίωσε, πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχεται η βάση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Η βάση θα τοποθετηθεί έξω από το μουσείο, όπου θα τσιμενταριστεί και εφόσον περάσουν 28 μέρες, στις οποίες χρειάζεται το τσιμέντο να μείνει για να μπορέσει να στεγνώσει και να δεχτεί όλο αυτό το βάρος του αγάλματος.
Στο τέλος του Αυγούστου το άγαλμα έρχεται με γερανό στο νησί μας.
Είναι έτοιμο, έχει συσκευαστεί και περιμένει να τοποθετηθεί έξω από το μουσείο . Είναι ένα γεγονός το οποίο περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι Σαμοθρακίτες. Ο Δήμος Σαμοθράκης θα συνεργαστεί με την Εφορία Αρχαιοτήτων για να δώσει στο γεγονός την κατάλληλη λαμπρότητα που του αρμόζει.
Επίσης μας ενημέρωσε, ότι για φέτος θα ανοίξει σταδιακά και η τρίτη αίθουσα του μουσείου, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί και η αναστήλωση και επισκευή του Πύργου του Φονιά.
Η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου της Χώρας έχει ολοκληρωθεί. Έτσι ξεκινούν οι εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με το νέο έτος. Το κάστρο της Χώρας θα φωτιστεί εσωτερικά και εξωτερικά με τον κατάλληλο φωτισμό και θα αλλάζει χρώματα ανάλογα με τις παγκόσμιες μέρες όπως γίνεται και σε άλλα μνημεία.
Επίσης ξεκινούν δύο πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.
Το τεράστιο αποτέλεσμα αυτού του πολιτιστικού πλούτου, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Σαμοθράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,της Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου και φυσικά του Υπουργείου Πολιτισμού.