Μήνυση Τοψίδη κατά Κ.Πιτιακούδη, για ρεπορτάζ που αφορούν την σίτιση εταιρείας του στο ΚΥΤ Φυλακίου

Μήνυση Τοψίδη κατά Κ.Πιτιακούδη, για ρεπορτάζ που αφορούν την σίτιση εταιρείας του στο ΚΥΤ Φυλακίου

Μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη, υπέβαλλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης, για δημοσιεύματα και ρεπορτάζ μας που αφορούν τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σχετικά με την σίτιση λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Η μήνυση αφορά τις πράξεις: α) εξύβριση, β) απλή δυσφήμηση και γ) συκοφαντική δυσφήμηση και κατατέθηκε στις 20 Μαίου (πάλι καλά που ο κ.Τοψίδης δεν την κατέθεσε την επόμενη ημέρα 21 Μαίου που ήταν η ονομαστική μου εορτή) και έφτασε αυτές τις ημέρες στα χέρια μου. Μάλιστα σε αυτήν επικαλείται κάποιες από τις θεσμικές ιδιότητες που έχει, όπως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ, επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” με την οποία ως γνωστόν απέτυχε να εκλεγεί το 2019 και είναι μείζον αντιπολίτευση. Ακόμα, μέλος της εταιρείας ΔΕΣ-ΜΟΣ ΑΜΘ, ξέρετε αυτήν που τα… καπρίτσια του και η εμμονή του να την ελέγξει έχει ως αποτέλεσμα μήνες τώρα οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες ρης Περιφέρειας να μην έχουν εισπράξει την Μη Επιστρεπτέα επιχορήγηση, μέλος στο Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Έβρου. Στην οποία επίσης δεν υπάρχει δημοσίευση όσων συμβαίνουν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ουδείς γνωρίζει πως ενεργεί και τι αποφασίζει.

Ακόμα, ο κ.Τοψίδης επικαλείται και την επαγγελματική του ιδιότητα, αναφέροντας ότι δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (να αναφέρεται άραγε σε εταιρεία που δίνει βίζες σε Τούρκους για να έρχονται στην Ελλάδα;) στον χώρο της εστίασης, της παροχής κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, της πώλησης ενδυμάτων κλπ. Όχι, στα καταστήματα με τα παράνομα “φρουτάκια” που ασχολούνταν παλαιότερα και είχε όλη η Ελλάδα παρακολουθήσει μέσα από τις περίφημες τηλεοπτικές εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, δεν αναφέρεται. Ξέρετε, τα μαγαζιά εκείνα που κατέστρεφαν οικονομικά ανθρώπους εθισμένους στον τζόγο και διέλυαν οικογένειες συντοπιτών μας Εβριτών, για να αυξάνει την προσωπική του περιουσία ο Τάκης Τοψίδης, για τον οποίο δεν υπάρχει άνθρωπος στην εστίαση που έγινε συνεταίρος του και να μην μιλάει γι’ αυτόν με τα χειρότερα λόγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλώς τον και… ΑΡΓΗΣΕ: Εξώδικο εναντίον Κώστα Πιτιακούδη και Evros-news.gr και o Χριστόδουλος Τοψίδης!!

Στην μήνυση του ο κ.Τοψίδης, που μας είχε στείλει και εξώδικο τον Αύγουστο του 2020, διαμαρτυρόμενος τότε για άλλα ρεπορτάζ μας και την κριτική που του ασκούσαμε λόγω των πολλών θεσμικών του ιδιοτήτων, επικαλείται τώρα 4 δημοσιεύματα του Evros-news από τις αρχές του 2021, αλλά και διαδικτυακές εκπομπές μας στην επίσημη σελίδα του σάιτ μας στο facebook. Όλα αφορούσαν τις δουλειές που κάνει η εταιρεία εστίασης “Χ.ΤΟΨΙΔΗΣ-Α.ΣΙΑΝΤΙΔΟΥ”, στην οποία είναι ο δεύτερος μέτοχος και στην οποία πλέον έχει ως συνεταίρο τον αδερφό του γιατί η Α. Σιαντίδου αποχώρησε. Επισημαίνει λοιπόν ότι δεν αναλαμβάνει μόνο η εταιρεία του την σίτιση των λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά υπάρχουν και άλλες εταιρείες που το κάνουν με αποφάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας όσον αφορά το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και με διαγωνισμούς όσον αφορά το ΚΥΤ Φυλακίου. Τουλάχιστον παραθέτοντας τα δημοσιεύματα, φαίνεται πως αναφέρουμε ότι αναλαμβάνει τις δουλειές με διαγωνιστική διαδικασία μέσω της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Μόνο 2.000 ευρώ (δηλαδή 20… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ)

κέρδος τον μήνα έχει από το ΚΥΤ Φυλακίου

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, υποστηρίζει πως από την σίτιση λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου το κέρδος του, μια και είναι συνεταίρος και παίρνει ένα μέρος των κερδών, είναι μόνο 2.000 ευρώ τον μήνα. Αποκερδαίνω 2.000 ευρώ μηνιαίως αναφέρει χαρακτηριστικά. Και… λεξιπλάστης ο πρώην φίλος μου ο Τάκης, τον ευχαριστώ που μας μαθαίνει και νέες λέξεις. Δηλαδή 20 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ όπως του αρέσει να αποκαλεί τα ευρώ και τον συκοφαντούμε γράφοντας για έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μα έσοδα αναφέρουμε και όχι κέρδη και παραθέτουμε έγγραφα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τις δουλειές που παίρνει και το 2017 για παράδειγμα του απέφερε έσοδα 372.703 ευρώ.

Σε αυτό που επιμένει, είναι πως το Evros-news.gr συνδέει την επέκταση χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου που σχεδίαζε η Κυβέρνηση και χάρη στον αγώνα των απλών Εβριτών και κάποιων φορέων κυρίως, αλλά και την σθεναρή στάση αυτής εδώ της ιστοσελίδας που την αναγνωρίζουν οι χιλιάδες αναγνώστες μας, αυτό αποτράπηκε και τόσο το υπουργείο του ανεκδιήγητου Μηταράκη όσο και η Κυβέρνηση το πήραν πίσω κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, με την αύξηση των δικών του εσόδων. Επικαλείται μάλιστα ότι ήταν αντίθετος σε κάτι τέτοιο και παραθέτει ανακοινώσεις και δηλώσεις του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και της περιφερειακής του παράταξης.

Κατ’ αρχάς, είναι δεδομένο ότι αν αυξάνονταν ο αριθμός των φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ Φυλακίου, αυτόματα θα αυξάνονταν και τα χρήματα που θα δίνονταν για την σίτιση τους, οπότε η εταιρεία του αυτόματα θα πολλαπλασίαζε έσοδα και κέρδη. Αλήθεια, τόσες κινητοποιήσεις έγιναν από τον κόσμο εναντίον της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. Δεν τον είδα σε καμιά από αυτές να παραβρίσκεται. Όταν μάλιστα είναι από την περιοχή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Βύσσα, γιατί δεν βρέθηκε στην πλατεία της Ορεστιάδας μαζί με τον κόσμο; Να διαμαρτυρηθεί και αυτός και να στηρίξει παράλληλα και τον κουμπάρο του δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που… αγωνιζόταν να το αποτρέψει; Αφού ήταν εναντίον της επέκτασης ο κ.Τοψίδης, θα τον… αποθέωνε όταν τον έβλεπε ο κόσμος ανάμεσα του. Γιατί δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην Ορεστιάδα στις κινητοποιήσεις αυτές; 

Επίσης, ο κ.Τοψίδης στην αρχή της μήνυσης του αναφέρει ότι απλό τον Φεβρουάριο του 2020 και μετά, επειδή ανέλαβα έργο προβολής του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια ΑΜΘ, με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ το Evros-news.gr τον συκοφαντεί γράφοντας ανακρίβειες, ψεύδη και συκοφαντίες. Στη συνέχεια όμως αναφέρει ότι από το 2018 και μετά υπάρχουν 110 συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του στην ιστοσελίδα μας. Άρα, η κριτική και τα ρεπορτάζ μας που τον αφορούν και ο ίδιος θεωρεί πως τον συκοφαντούν οπότε γι’ αυτό μας μήνυσε, ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι γίνεται από το 2018. Όταν ακόμη συναντιόμασταν και τα λέγαμε συχνά σε Αλεξανδρούπολη και Αθήνα με τον… Τάκη, όπως τον αποκαλούσαμε και συνεχίζουμε να τον αποκαλούμε εμείς οι φίλοι του. Άρα αυτοδιαψεύδεται μόνος του ο παλιός μου φίλος.

Το αναφέρω αυτό, με αφορμή και τους ισχυρισμούς του ότι τον μειώνω γράφοντας πως αποκαλεί τα ευρώ… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ. Μα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είμασταν φίλοι με τον Τάκη Τοψίδη. Κάναμε κοινούς αγώνες στην πολιτική και είμαστε μαζί στον αγώνα (ξέρεις αυτός για ποιον και για ποιους). Στους αγώνες είμαστε μαζί, γιατί στην… μάσα αυτός πάντα ήταν χωριστά. Άλλωστε εμένα προσωπικά τέτοια… μάσα δεν με ενδιέφερε. Πάντα όμως θυμάμαι ότι μου έλεγε, όπως άλλωστε το έλεγε και σε πολλούς ακόμα που έκανε παρέα, ότι “αυτό που μετράει, είναι όταν το βράδυ πηγαίνεις να κοιμηθείς, αυτό που μετράει είναι πόσα χρήματα μαζεύεις και βάζεις μέσα στο συρτάρι”. Τότε που στις συνεργασίες με διάφορους συνέταιρους σε καταστήματα καφέ, εστίασης κατάφερε όλοι όσοι έμπλεξαν μαζί του (μαζί και οι οικογένειες τους) να μην θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Ήταν όλοι αυτοί που προεκλογικά το 2019, έβγαιναν και έλεγαν στον κόσμο να προσέξει τι θα ψηφίσει για Περιφερειάρχη και μην στηρίξει Τοψίδη.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο λαός του Έβρου στις εκλογές του 2019 ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ και δεν κατάφερε ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη Κυριακή να βγει πρώτος στο νομό του. Εκεί που δραστηριοποιείται επαγγελματικά χρόνια και έχει πολλές θεσμικές ιδιότητες. Κι ας είχε μαζί του την συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ, που τον… λιβάνιζαν και τον πρόβαλλαν από το πρωί ως το βράδυ. Γιατί όπως μου είχε πει ένας ηλικιωμένος κάτοικος από το χωριό του, τη Νέα Βύσσα, όταν τότε συναντηθήκαμε τυχαία στην πλατεία της Ορεστιάδας: “Κουστάκ, να ξέρεις ότι τον Τάκη θα τον ψηφίσουν όσοι δεν τον ξέρουν και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ όσοι τον ξέρουν καλά. Γι’ αυτό γράφτα για να μάθει όλος ο κόσμος ποιος είναι και με ποιον τρόπο έφτασε ως εδώ”. Κι αυτό έκανα απλά εγώ, θυμίζοντας τον Τάκη με τα μαγαζιά-“φρουτάκια”, τον Τάκη όπως τον έζησα να μιλάει σε ανθρώπους οι οποίοι του χρωστούσαν χρήματα και τον Τάκη που μας έλεγε συχνά “το θέμα είναι πόσα βάζεις στο συρτάρι σου καθημερινά”.

Υ.Γ: Δεν έχω φυσικά την ψευδαίσθηση ότι τα τοπικά ΜΜΕ του Έβρου θα ασχοληθούν με την μήνυση Τοψίδη κατά του Evros-news.gr και πολύ περισσότερο θα την καταδικάσουν, εκφράζοντας την… ιερή αγανάκτηση τους, γιατί ένας θεσμικός του Έβρου “κυνηγάει” δημοσιογράφους και δεν ανέχεται την κριτική, έστω και αν είναι σκληρή. Το κάνουν μόνο όταν… θίγεται η “παρεούλα” που είχαν φτιάξει τόσα χρόνια και αποθέωναν (και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά) ανθρώπους σαν τον Τοψίδη.

Γι’ αυτούς όλους υπάρχουν καλές και κακές μηνύσεις και αγωγές. Όταν τις κάνει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης (πρώτοι τις καταδικάσαμε ως απαράδεκτες) και μάλιστα σε κάποιους που δεν είναι καν δημοσιογράφοι, τότε… ξεσηκώνουν τον κόσμο. Όταν τις κάνει ο Λαμπάκης, ο Τοψίδης, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Αδαμίδης ή ακόμα και ο δημοσιογράφος Τελλόπουλος στο Evros-news.gr και τον Κώστα Πιτιακούδη, τότε είναι καλές οι μηνύσεις και αγωγές. Για τέτοιους υποκριτές και φαρισαίους μιλάμε. Δεν πειράζει. Εμάς καλό μας κάνουν, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει και γι’ αυτό χιλιάδες καθημερινά μας στηρίζουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ