Συνάντηση δημάρχων Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης με στελέχη της Eurobank, για το πρόγραμμα “Μπροστά για την οικογένεια”

Συνάντηση δημάρχων Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης με στελέχη της Eurobank, για το πρόγραμμα “Μπροστά για την οικογένεια”

Συνέχισαν τις συναντήσεις με τους δημάρχους του Έβρου τα στελέχη της Eurobank, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος “Μπροστά για την Οικογένεια”, που αφορά το δημογραφικό πρόβλημα.

Mε τα στελέχη της EUROBANK συναντήθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας με τον Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά στην Οικογένεια».  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου και παρόντες ήταν Κωνσταντίνος Χαβιάρας  Διευθυντής Περιφέρειας – Περιφερειακή Αγορά Α12 Έβρου-Ροδόπης και η Αναστασία Κελαποστόλου Διευθύντρια Υποκαταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν οι σκοποί και στόχοι του προγράμματος και διερευνήθηκε το πλαίσιο για τη συνεργασία της Τράπεζας με το δήμο Διδυμοτείχου στο πλαίσιο του προγράμματος. Το εν λόγω πρόγραμμα, με πλήθος δράσεων, ξεκινά από τις ακριτικές περιοχές, με βασικό άξονα τις περιοχές του Έβρου ως κ το Καστελόριζο, με κύριο στόχο την στήριξη οικογενειών και σκοπό την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, για τον Δήμο Διδυμοτείχου, με συνεργασία της ΜΚΟ “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η  EUROBANK υποστηρίζει, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτήριων, τους γονείς με νεογέννητα παιδιά ηλικίας 0-12 μηνών που ζούνε μονιμά στην περιοχή (όπως εν γενεί στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, συν της Σαμοθράκης), με χορήγηση βρεφικών ειδών για ένα έτος.

Επίσης, σε συνεργασία με την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί” χορηγούνται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης που προσφέρει η συμβουλευτική Γραμμή 11525, της οποίας η επιστημονική ομάδα ενδυναμώνει ψυχολογικά γονείς-κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς κ εφήβους, σε θέματα που άπτονται τις δυσκολίες της καθημερινότητας, του οικογενειακού περιβάλλοντος κ των σχέσεων με τα παιδιά.

Την Πέμπτη είχε συνάντηση  δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, με τον Τομεάρχη Βορείου Ελλάδος της Eurobank κ. Γεώργιο Κηπουρό, τον Περιφερειακό Διευθυντή Ν. Ροδόπης και Έβρου κ. Κωνσταντίνο Χαβιάρα και τη Διευθύντρια Καταστήματος Αλεξανδρούπολης κα Γεωργία Πετρίδου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Eurobank για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει την ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος, μέσα από ένα σημαντικό πλήθος δράσεων για τους νέους γονείς-μόνιμους κατοίκους, από το Ν. Έβρου, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα έως και το Καστελόριζο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι σκοποί και στόχοι του προγράμματος και διερευνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα «Μπροστά για την Οικογένεια» και τις δράσεις που εστιάζουν στο Δήμο μας, εμπεριέχονται στο www.eurobank.gr/mprosta-gia-tin-oikogeneia