Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος

Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος

Στις πανηγύρεις της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος, αύριο Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Ιουλίου, αναφέρεται ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, για τον εορτασμό τους.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

“Την Δευτέρα 26Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι ενοριακοί Ναοί επ’ ονόματι της Αγίας στον Προβατώνα και στον Λαγηνά και τα ομώνυμα Παρεκκλήσια στην Μάκρη, στις Φέρες και στην Σαμοθράκη.

Για το λόγο αυτό την Κυριακή 25Ιουλίου το απόγευμα στις 7.00΄ σε όλους τους πανηγυρίζοντες ναούς θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής την Δευτέρα26 Ιουλίου το πρωί από 7.00΄-10.00΄ η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο των Φερών και ανήμερα της εορτής θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Λαγηνά.

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Παλαγίας

Την Τρίτη 27 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού και στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζει η Ενορία της Παλαγίας.

Για το λόγο αυτό την Δευτέρα 26Ιουλίου το απόγευμα στις 7.00΄ θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ενώ ανήμερα της εορτής την Τρίτη27 Ιουλίου το πρωί από 7.00΄-10.00΄ η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*