Στους 150 οι Εβρίτες που προσλαμβάνονται ως ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς – Νέα προκήρυξη αρχές 2022

Στους 150 οι Εβρίτες που προσλαμβάνονται ως ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς – Νέα προκήρυξη αρχές 2022

Στους 150 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι Εβρίτες (άνδρες και γυναίκες) που προσλαμβάνονται στον Στρατό Ξηράς από τον πρόσφατο διαγωνισμό που ολοκληρώνεται.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος, αφού σίγουρα θα υπήρξαν και επιτυχόντες για τις 600 θέσεις σε Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα, αν και όπως είναι φυσικό, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών του Έβρου επέλεξε τον Στρατό Ξηράς. Όμως έτσι και αλλιώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό επιτυχόντων από κάθε άλλο νομό της χώρας και σε αυτό προφανώς έπαιξε ρόλο η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης συνολικά, για μοριοδότηση της εντοπιότητας. Χωρίς αυτήν, είναι δεδομένο ότι ο αριθμός των προσληφθέντων θα ήταν πολύ μικρότερος, ενώ να επισημάνουμε ότι ο δεύτερος νομός σε επιτυχόντες είναι μακράν του Έβρου. Έτσι, στον Στρατό Ξηράς από τους 1.000 ΕΠΟΠ που προσλαμβάνονται, οι 150 είναι παιδιά του τόπου μας, ενώ δεν έχουμε στοιχεία πόσοι ακόμα Εβρίτες πέτυχαν για τις άλλες 600 θέσεις που αφορούν τα υπόλοιπα Σώματα.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες βγήκαν ως γνωστόν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη 1.600 ΕΠΟΠ σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα, με ανάρτηση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) των πινάκων καταλλήλων και ακατάλληλων υποψηφίων ΕΠΟΠ, στο πλαίσιο διαγωνισμών πρόσληψης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η προκήρυξη του ΓΕΕΘΑ αφορούσε την πρόσληψη 1.000 ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς, 300 ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό, 280 ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία και 20 ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσον αφορά τους αποτυχόντες στις αθλητικές δοκιμασίες και επειδή αρκετός λόγος έγινε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσον αφορά τους Εβρίτες, δεν ήταν το… κολύμπι ο κύριος λόγος για όσους απέτυχαν, αλλά επειδή οι συντριπτική πλειοψηφία δεν κατάφερε να πετύχει τα όρια σε όλες τις αθλητικές δοκιμασίες. Έτσι, όσοι συγκέντρωναν τα μόρια και είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα με αρκετές προπονήσεις για τις αθλητικές δοκιμασίες τα κατάφεραν, ενώ άλλοι που δεν φρόντισαν να είναι έτοιμοι για να πετύχουν τα όρια τα οποία ήταν γνωστά στα διάφορα αθλήματα, έμειναν αναπόφευκτα εκτός. Κι από την στιγμή που οι διαδικασίες ήταν ξεκάθαρες, όσοι είχαν τα απαραίτητα μόρια και δεν αντιμετώπισαν επιπόλαια και τελευταία στιγμή τον διαγωνισμό, τα κατάφεραν.

Νέα προκήρυξη αρχές 2022

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι αναμένεται νέα προκήρυξη για προσλήψεις ΕΠΟΠ στις αρχές του 2022, αφού επανέλαβε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ενισχυθούν συνολικά με 15.000 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ, στα επόμενα 5 χρόνια. Να θυμίσουμε επίσης, πως σε λίγο καιρό ρκαι ο διαγωνισμός προσλήψεων ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης), όπου και εκεί θα υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός Εβριτών που θα προσληφθεί.

Σίγουρα η κατάσταση και η ανεργία στο νομό Έβρου δεν λύνεται μόνο με τους ΕΠΟΠ και τους Συνοριοφύλακες και χρειάζονται αποφάσεις και πολιτικές για ανάπτυξη του νομού, κυρίως του κεντρικού και βόρειου κομματιού του με επενδύσεις δημιουργίας επιχειρήσεων κάθε είδους. Όμως δεν πρέπει να μην επισημανθεί, ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως τώρα προσλάβει ως μόνιμο προσωπικό πάνω από 500 Εβρίτες, οι 350 από τους οποίους είναι Συνοριοφύλακες με τον περσινό διαγωνισμό και οι 150 και περισσότεροι φέτος ως ΕΠΟΠ. Κι αυτό έγινε μετά από πάρα πολλά χρόνια που δεν γινόταν προσλήψεις μονίμων και Συνοριοφυλάκων και ΕΠΟΠ και μέτρησαν πάρα πολύ στην συγκεκριμένη πολύ θετική εξέλιξη επαγγελματικής αποκατάστασης νέων παιδιών της περιοχής μας, οι αποφάσεις των αρμόδιων υπουργών, να μοριοδοτήσουν σημαντικά την εντοπιότητα.

Τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνολικά, με την συγκεκριμένη απόφαση που αναμφίβολα την δικαιούται αυτός ο ακριτικός και εθνικά ευαίσθητος νομός, βοήθησαν ώστε να προσληφθούν ως μόνιμοι πάνω από 500 νέοι και νέες του Έβρου.