Τρεις Εβρίτες καλεσμένοι στη δεξίωση για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Τρεις Εβρίτες καλεσμένοι στη δεξίωση για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Τρεις Εβρίτες ήταν καλεσμένοι στην φετινή δεξίωση για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Πρόκειται για την Πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας Φανή Μπαχαρίδου και τον Πρόεδρο του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου Γιώργο Τσιακίρη., οι οποίοι δέχθηκαν την προσωπική πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ήταν λοιπόν και οι τρεις συντοπίτες μας μεταξύ των περίπου 130 τόμων αλλά και συμβολικών προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, που κλήθηκαν φέτος, εκτός φυσικά των πολιτικών αρχηγών, των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και των αντιστασιακών.

Η Φανή Μπαχαρίδου, που εκπροσώπησε τις γυναίκες της Νέας Βύσσας, οι οποίες στάθηκαν πέρυσι δίπλα στους αστυνομικούς και στρατιωτικούς όταν αγωνίζονταν να αποτρέψουν την εισβολή των λαθρομεταναστών, αλλά και έραβαν υφασμάτινες μάσκες και της πρόσφεραν για την πανδημία του κορονοϊού, δώρισε στην κ.Σακελλαροπούλου δαντελένιες υφαντές πετσέτες από τα προικιά των γιαγιάδων τους. Φανερά συγκινημένη μάλιστα έγραψε στην προσωπική της σελίδα:

Σε μια σπουδαία βραδιά γιορτής για την δημοκρατία, σε μια στιγμή και μια συνάντηση που καταγράφω στην μνήμη μου με δυνατά συναισθήματα για πάντα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο – μεταξύ εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας – έλληνες και ελληνίδες από όλη την χώρα, που ο καθένας προσέφερε με ξεχωριστό τρόπο στην χώρα την χρονιά που πέρασε. Άνοιξε την γιορτή αυτή για να τιμήσει με τρόπο συμβολικό όλους μας.

Σε μια θερμή προσωπική συνομιλία γεμάτη συγκίνηση κ αμεσότητα της μετέφερα τα μηνύματα από τον Έβρο, τις ευχαριστίες για αυτήν την τιμητική πρόσκληση υψηλού συμβολισμού, την πρόθεση να συνεχίσουμε να την ενημερώνουμε άμεσα για τα ζητήματα του ακριτικού Έβρου για τον οποίο εκδηλώνει σταθερά ειδικό ενδιαφέρον. Το δώρο μας δαντελένιες υφαντές πετσέτες από τα προικιά των γιαγιάδων μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βύσσας Φανή Μπαχαρίδου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (αριστερά) και τους Νίκο Παναγιωτόπουλο (υπουργό Εθνικής Άμυνας) και Κώστα Μπογδάνο (βουλευτή της Ν.Δ) στην δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

Η αγάπη για της για την Θράκη, το αυθεντικό ενδιαφέρον «γράφει» στα μάτια της, στην ζεστασιά των λόγων της, στην υπόσχεση διαφύλαξης δυνατών συνόρων όπως αναλυτικά διαγράφτηκε μέσα από την εξαιρετική ομιλία της. Μου ζήτησε να μεταφέρω σε όλους τους συντοπίτες μου τις ευχαριστίες της κ την υπόσχεση διατήρησης μιας ζωντανής σχέσης με τους ακρίτες. Από πλευράς μου ευγνωμοσύνη και ανανεωμένη πίστη σε όλους μας, στην κοινωνία των πολιτών, στις αλλαγές που μπορούμε να φέρουμε μόνοι μας με τις δράσεις μας στις ζωές και την πατρίδα μας”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσιακίρης, Πρόεδρος του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου, τόνισε για αυτή την τιμητική πρόσκληση:

“Η πρόσκληση που μου έγινε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κα Κατερίνα Σακελαροπούλου να παρευρεθώ στην 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήτανε μεγάλη τιμή . Μια συνεργασία που ξεκίνησε από πέρυσι με την προμήθεια των μεταξωτών μαντηλιών και γραβατών για τα επετειακά δώρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στους Έλληνες παραγωγούς στις Βιοτεχνίες και στα εξαίρετα τοπικά προϊόντα της Ελλάδας”.

Φανή Μπαχαρίδου και Γιώργος Τσιακίρης στην δεξίωση εορτασμού Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βύσσας Φανή Μπαχαρίδου, με τις ηθοποιούς Σμαράγδα Καρύδη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Παρών και ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Εκτός από τους τρεις προαναφερόμενους συντοπίτες μας, οι οποίοι κλήθηκαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, στο Προεδρικό Μέγαρο για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έδωσε το παρών κα ένας ακόμα Εβρίτης. Ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που ήταν ο μοναδικός από τους τέσσερις του νομού που παρέστη.

Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί βουλευτές δεν βρέθηκαν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, μάλλον επειδή είχαν άλλες υποχρεώσεις, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά δεν είχε κληθεί, αφού το κόμμα της εκπροσώπησαν μαζί με τον Αρχηγό Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένα στελέχη.