Βαφειάδης: “Φοβάμαι πολύ, ότι δεν θα έχουμε πρωτοετείς φοιτητές στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου”

Βαφειάδης: “Φοβάμαι πολύ, ότι δεν θα έχουμε πρωτοετείς φοιτητές στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου”

Τους φόβους του ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην υπάρχουν στο ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 πρωτοετείς φοιτητές στη Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου, εξέφρασε ο εκ των Καθηγητών του Τμήματος Κώστας Βαφειάδης. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6 του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού, τόνισε για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα: “Πολύ φοβάμαι ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που ισχύει φέτος και ο συντελεστής της Σχολής που έχει μπει ως Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και είναι πολύ υψηλός, θα μας δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Ήδη στην γειτονική Ορεστιάδα ο δήμαρχος της έδειξε απελπισμένος γιατί οι δυο Σχολές τους είναι σε χειρότερη κατάσταση με το παρελθόν. Αν και έχουν χαμηλότερο συντελεστή και έχουν μια έδρα, Σχολή δηλαδή, ενώ εμείς στο Διδυμότειχο δεν έχουμε τίποτα. Το μόνο θετικό είναι ότι θα έχουμε τους δυο μόνιμους Καθηγητές, αφού οι διαδικασίες πρόσληψης τους έχουν προχωρήσει και ίσως πριν το τέλος του χρόνου να τους έχουμε.

Το αρνητικό όμως είναι ότι υπάρχει ο πολύ υψηλός συντελεστής υπάρχουν 4 Πανεπιστήμια μεγάλων πόλεων που έχουν μικρότερο συντελεστή για τη Νοσηλευτική. Οπότε καταλαβαίνετε ότι οι φοιτητές θα έχουν πρώτες επιλογές αυτές τις πόλεις και το Διδυμότειχο θα μείνει η τελευταία επιλογή. Οπότε τι θα μας μείνει; Αυτό μας φοβίζει πάρα πολύ. Γιατί αν έχουμε λίγους πρωτοετείς φοιτητές, τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος το 1ο έτος να μην λειτουργήσει καθόλου”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ