Διδυμότειχο: Η Σχολή Νσηλευτικής ΓΙΑΤΙ εξαιρέθηκε απ’ τα οικονομικά κίνητρα στους πρωτοετείς φοιτητές των ακριτικών Πανεπιστημίων;

Διδυμότειχο: Η Σχολή Νσηλευτικής ΓΙΑΤΙ εξαιρέθηκε απ’ τα οικονομικά κίνητρα στους πρωτοετείς φοιτητές των ακριτικών Πανεπιστημίων;

Μια πολύ θετική τροπολογία κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, στο νομοσχέδιο για την Παιδεία που συζητείται και σήμερα. Αφορά κίνητρα μέσω στεγαστικού επιδόματος στους νεοεισακτέους φοιτητές, ώστε να επιλέξουν τα ακριτικά Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, κινητροδοτείται μέσω στεγαστικού επιδόματος η φοίτηση των πρωτοετών φοιτητών στα  περιφερειακά Πανεπιστήμια  Δημοκρίτειο Θράκης, Αιγαίου και Δυτ. Μακεδονίας. Αυτό γίνεται επειδή η Κυβέρνηση προσπαθώντας να… ισοφαρίσει την εφαρμογή από φέτος και παρά τις αντιδράσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των νεοεισακτέων στα ακριτικά Πανεπιστήμια, όπως είναι και το ΔΠΘ, προέβη στην συγκεκριμένη κίνηση. Αφορά φυσικά τις δυο Σχολές της Ορεστιάδας αλλά και της Αλεξανδρούπολης στο νομό Έβρου, όπως και τις Σχολές σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Όμως η πολύ θετική αυτή τροπολογία, εξαιρεί ΔΥΣΤΥΧΩΣ τη Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου που δεν περιλαμβάνεται γιατί ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Αυτό όμως είναι ΑΔΙΚΟ για τη Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου, την πόλη και γενικότερα τον Έβρο. Ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα, ότι θα έπρεπε να μπει όλο το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στην συγκεκριμένη τροπολογία. Θα μπορούσε στην τροπολογία που έχει κατατεθεί και ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ πριν ψηφιστεί, να συμπεριληφθεί μαζί με την αναφορά στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια  Δημοκρίτειο Θράκης, Αιγαίου και Δυτ. Μακεδονίας και η φράση: “Το Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα το Διδυμότειχο”.

Κι αυτό όσο είναι καιρός, πρέπει να τεθεί μετ’ επιτάσεως στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ακόμα και τώρα που γίνεται η συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στην Βουλή για το νομοσχέδιο. Από τους βουλευτές Έβρου της Ν.Δ, γιατί ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ως συνήθως, χαμπάρι δεν πήρε και καμιά ενέργεια δεν έκανε. Όπως άλλωστε δεν έκανε το παραμικρό, για να μην ισχύσει ο ίδιος συντελεστής, 1 δηλαδή, με το αντίστοιχο Τμήμα Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης και όχι το 0.80 που ισχύει για τα δυο Τμήματα της Ορεστιάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικονομικά κίνητρα στους πρωτοετείς του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για να έρθουν στον Έβρο