Κελέτσης: “Είναι οριστικό. Θα έχουμε αύξηση του αριθμού των μεταναστών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου”

Κελέτσης: “Είναι οριστικό. Θα έχουμε αύξηση του αριθμού των μεταναστών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου”

Την επέκταση των χώρων του ΚΥΤ Φυλακίου και την αύξηση του αριθμού των φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών στο διπλανό ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά περίπου 200 άτομα, επιβεβαίωσε ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, που πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ.Κελέτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑXIMUM FM 93,6 του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού, ξεκαθάρισε πως είναι οριστικό ότι θα γίνει αύξηση του αριθμού των διαμενόντων λαθρομεταναστών. Όχι στο ΚΥΤ Φυλακίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί αι η Κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου το… πήρε πίσω, αλλά στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που είναι δίπλα. Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτό είναι θετικό, γιατί πολλοί λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι στα χωριά, περνώντας μάλιστα και από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και κάπου πρέπει να συγκεντρωθούν. Τα ίδια που υποστηρίζει δηλαδή σταθερά επί μήνες τώρα ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, τον οποίο άλλωστε εξ αρχής ο συγκεκριμένος βουλευτής Έβρου στήριζε από την πρώτη στιγμή, με συναντήσεις μαζί του και δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Κελέτση-Πρωθυπουργού: Επιβεβαιώθηκε η επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου κατά 33,5 στρ. και αύξηση λαθρομεταναστών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

“Ανέφερα στον Πρωθυπουργό για τις αυξημένες ροές που έχουμε τελευταία από την Βουλγαρία, για τις οποίες ήταν ενήμερος. Στο ΚΥΤ θα γίνουν μόνο οι υποδομές που ανακοινώθηκαν (σ.σ.δηλαδή επέκταση χώρων κατά 33,7 στρέμματα) και αύξηση διαμενόντων μόνο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αυτό με διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω. Στην αρχή είχαμε μια αστοχία στο θέμα του ΚΥΤ, αλλά τελικά τροποποιήθηκε και θα εφαρμοστεί η αύξηση του αριθμού μόνο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Όχι μεγάλη όμως, συνολικά θα πρέπει να μιλάμε για 200 άτομα στη συνολική δομή. Έχουμε αυξήσεις των ροών από την Βουλγαρία. Αυτούς τους ανθρώπους τι θα τους κάνουμε. Θα τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στα σπίτια μας; Αυτό αποδεικνύει ότι η χρησιμότητα του ΚΥΤ είναι καλύτερη από κάθε πλευρά. Είναι καλύτερο να τους έχει μαντρωμένους μέσα”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ