Μυτιληναίος, Κόκκαλης και ΤΕΡΝΑ, υποψήφιοι για τα 23 εκατ. ευρώ επέκτασης ΚΥΤ Φυλακίου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Μυτιληναίος, Κόκκαλης και ΤΕΡΝΑ, υποψήφιοι για τα 23 εκατ. ευρώ επέκτασης ΚΥΤ Φυλακίου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Τρεις κορυφαίες εταιρείες, οι Μυτιληναίος Α.Ε, η «INTRAKAT» της οικογένειας Κόκκαλη και η ΤΕΡΝΑ, είναι υποψήφιοι ανάδοχοι για το έργο της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου ύψους 23 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Μηταράκη που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και υπογράφει  ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, οι τρεις αυτές εταιρείες προκρίθηκαν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, που θα καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τη δημιουργία δομών σε Λέσβο, Χίο και την “αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου» όπως την αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Κελέτση-Πρωθυπουργού: Επιβεβαιώθηκε η επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου κατά 33,5 στρ. και αύξηση λαθρομεταναστών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

Συγκεκριμένα τονίζεται:
“Έγκριση του Πρακτικού Ι της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού στο πλαίσιο του Α΄ Σταδίου του διαγωνισμού που διενεργείται με ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση για την επιλογή αναδόχου για τη μελέτη και την εκτέλεση (κατασκευή) του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη νήσο Λέσβο και στη νήσο
Χίο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου», σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.35491/31-05-2021 Διακήρυξη (Α΄ στάδιο – Προεπιλογή).
Για το έργο, που όσον αφορά το Φυλάκιο Ορεστιάδας ανέρχεται όπως επισημάναμε στα 23 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), επιλέχθηκε η ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση για την επιλογή αναδόχου. Δηλαδή το υπουργείο Μηταράκη και η Κυβέρνηση γενικότερα, επέλεξε όπως και στο έργο του φράχτη, να καλέσει τις εταιρείες που έχουν τα τυπικά προσόντα, για την συγκεκριμένη διαδικασία. Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί κάποιοι εδώ στον Έβρο δημιούργησαν… φασαρία και υποστήριζαν ότι θα ακυρωθούν παρόμοιες διαδικασίες για έργα πολύ μικρότερων ποσών από τα 23 εκατ. για το ΚΥΤ Φυλακίου, σε δήμους όπως της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου. Μέχρι και με προσφυγές στην Δικαιοσύνη… απειλούσαν ορισμένοι. Αρχικά λοιπόν στον διαγωνισμό για το ΚΥΤ Φυλακίου αποκλείστηκαν άλλες δυο εταιρείες, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε του ομίλου Εμφιετζόγλου και μια γερμανική, η «Ecolog Deutschland GmbH – Εcolog Γερμανίας». Έτσι απέμειναν οι τρεις εταιρείες που αναφέραμε, μαζί με την επίσης γνωστή ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.
Οι δυο αποκλείστηκαν όπως αναφέρει το έγγραφο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ,  γιατί:
“Τον αποκλεισμό της εταιρείας «Ecolog Deutschland GmbH – Εcolog Γερμανίας», διότι σύμφωνα με το ως άνω Πρακτικό I της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού δεν πληροί το σύνολο των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής που τίθενται με την διακήρυξη και ειδικότερα το κριτήριο οικονομικής και
χρηματοοικονομικής επάρκειας όπως αυτό τίθεται στο άρθρο 22Γ αυτής.
Τον αποκλεισμό της εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.», διότι σύμφωνα με το ως άνω Πρακτικό I της
Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής που τίθενται στο άρθρο 22 (και ειδικότερα 22.Α, 22.Β, 22.Γ, 22.Δ και 22.Ε) της διακήρυξης”.
Τελικά για το δεύτερο στάδιο, της κατάθεσης δηλαδή προσφορών, έμεινε εκτός και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ του πρώην ομίλου Μπόμπολα και νυν της ΕΛΑΚΤΩΡ και πλέον Μυτιληναίος, ΚΌκκαλης και ΤΕΡΝΑ θα διεκδικήσουν το έργο. Να θυμίσουμε ότι και οι τρεις έχουν συμμετοχή και στο έργο κατασκευής του φράχτη στις Φέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κελέτσης: “Είναι οριστικό. Θα έχουμε αύξηση του αριθμού των μεταναστών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου”

Η τελική απόφαση λοιπόν αναφέρει ότι αποφασίζεται:
“Την επιλογή των κάτωθι τριών (3) υποψηφίων, εκ των τεσσάρων (4) συνολικά, οι οποίοι πληρούν
τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής του άρθρου 22 της διακήρυξης και κατατάχθηκαν πρώτοι κατά φθίνουσα σειρά με τη διαδικασία του άρθρου 22.Ζ της διακήρυξης, σύμφωνα με το ως άνω Πρακτικό I της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού:
i. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
ii. ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” με δ.τ. “ΤΕΡΝΑ Α.Ε.”
iii. ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ με δ.τ. «INTRAKAT»
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Υ.Γ: Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι… είναι πολλά τα λεφτά για τα… καρτάλια των Αθηνών, όπως το Evros-news.gr από τον περασμένο Σεπτέμβιο τόνιζε, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΜΕ του Έβρου που και τώρα ασχολείται με το θέμα. Επίσης, είναι άλλη μια απόδειξη γιατί αυτή η επιμονή να προχωρήσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο στο ΚΥΤ Φυλακίου.