Θετικός στον κορονοϊό ο Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν κόλλησα σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη ή Σλοβενία

Θετικός στον κορονοϊό ο Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν κόλλησα σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη ή Σλοβενία

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε και στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη. 

Μάλιστα ο ίδιος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ταξίδι που έκανε στην περιοχή μας και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν μολύνθηκε στην Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη όπου επίσης βρέθηκε για εκδήλωση της ΣΕΚΑΠ ή την Σλοβενία που πήρε μετά. «Ταξίδεψα την προηγούμενη εβδομάδα Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Σλοβενία. Αλλά δεν είναι σαφές πού ακριβώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μολύνθηκα», είπε μιλώντας στο Sputnik.

Να θυμίσουμε ότι ο κ.Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, συνέφαγε μαζί με τους βουλευτές Έβρου Τάσο Δημοσχάκη, Σταύρο Κελέτση, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο, τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς σε γνωστή παραλιακή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης, πήγε στην Κομοτηνή στα γραφεία της ΔΕΣ-ΜΟΣ συνοδευόμενος από τους δυο προαναφερόμενους βουλευτές Έβρου αλλά και τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Επίσης, επισκέφθηκε και κατάστημα της Αλεξανδρούπολης για να αγοράσει μαγιό στον γιο του, ενώ την επόμενη ημέρα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Βέβαια ο ίδιος είναι εμβολιασμένος, όπως και όσοι προαναφέραμε και φορούσε μάσκα, όπως και οι άλλοι, τουλάχιστον απ’ ότι φαίνεται φορούσαν μάσκες δημόσια.

Αμέσως μετά και σύμφωνα με ανάρτηση του βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη, συναντήθηκαν στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης στην Αθήνα, φορώντας πάντως τις μάσκες τους και σε απόσταση. 

 

Όπως ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Twitter, χθες το βράδυ ανέβασε πυρετό αν και την ίδια μέρα το πρωί είχε υποβληθεί σε rapid test, μετά την εμφάνισή του στον ΑΝΤ1, και εντοπίστηκε να είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει πως είναι 49 ετών «και ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος». Σημειώνει δε πως «αυτονοήτως μπαίνω σε καραντίνα έως ότου μου περάσει, είμαι όμως καλά και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι κανονικά μέσω Διαδικτύου».
Η πλήρης ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Αν και χθες το πρωί όταν βγήκα στην τηλεόραση του Αντ1, έκανα βάσει του εκεί πρωτοκόλλου, rapid test και ήμουν αρνητικός, ξαφνικά το βράδυ ανέβασα πυρετό. Έκανα αμέσως pcr και τα αποτελέσματα που μου ήρθαν τα ξημερώματα με βγάζουν θετικό στον κορονοϊό. Είμαι σχεδόν 49 ετών και ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος. Καλώ όλους τους συνομηλίκους ειδικά να τους μεγαλύτερους από μένα να εμβολιαστούν το δυνατόν συντομότερα. Είναι αδύνατον να προβλέψεις που και πως θα το κολλήσεις και είναι κρίμα. Αυτονοήτως μπαίνω σε καραντίνα έως ότου μου περάσει, είμαι όμως καλά και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι κανονικά μέσω Διαδικτύου. Όσοι έχω συναντήσει χθες είναι εμβολιασμένοι ευτυχώς και βάσει πρωτοκόλλου δεν μπαίνουν σε καραντίνα, όποτε το γραφείο μου λειτουργεί κανονικά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει από πού κόλλησε τον ιό, ωστόσο, όπως τόνισε, τηρούσε όλους τους κανόνες και δεν έβγαζε τη μάσκα καθόλου

«Είμαι πολύ καλά. Αισθάνομαι καλά. Δεν θα χρειαστώ καθόλου νοσηλεία» είναι οι πρώτες λέξεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη μετά την ανακοίνωσή του ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ουπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε μιλώντας στο Sputnik ότι δεν γνωρίζει αν επιμολύνθηκε στην Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη ή τη Σλοβενία, όπου ταξίδεψε πρόσφατα, ούτε εάν ο ιός που τον προσέβαλε είναι όντως η μετάλλαξη Δέλτα. Είναι σε «εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση» υπογραμμίζει.


«Ταξίδεψα την προηγούμενη εβδομάδα Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Σλοβενία. Αλλά δεν είναι σαφές πού ακριβώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μολύνθηκα», εξηγεί.

Επιπλέον, «τηρούσα όλους τους κανόνες. Δεν έβγαζα τη μάσκα καθόλου» προσθέτει, καθώς το εμβόλιο Pfizer-BioNTECH το έκανε ήδη από τον Ιανουάριο.
Την ίδια ώρα, με νέα του ανάρτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που κολλάει κορωνοϊό. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων γράφει στο Twitter:
«Για να μην υπάρχει παρεξήγηση είναι η πρώτη φορά που κολλάω τον κορωνοϊό. Ίσως κάποιοι μπερδεύονται με το ότι είχα μπει 7 μέρες καραντίνα όταν είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα πέρυσι το Νοέμβριο. Ήμουν όμως αρνητικός».