Προσλήψεις 250 νέων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, τουλάχιστον για 1 χρόνο – Πανηγυρική επιβεβαίωση του Evros-news.gr

Προσλήψεις 250 νέων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, τουλάχιστον για 1 χρόνο – Πανηγυρική επιβεβαίωση του Evros-news.gr

Πανηγυρική επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του Evros-news.gr, που από τις 10 Μαρτίου του 2021 είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει αποφασίσει την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων για το νομό Έβρου.

Μάλιστα, το δημοσίευμα εκείνο, ήρθε να επιβεβαιώσει και ο υφυπουργός του Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος απαντώντας σε Ερώτηση του κόμματος “Ελληνική Λύση και του ίδιου του Προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου, επεσήμανε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης και του υπουργείου είναι:

“Αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, με την πρόσληψη διακοσίων πενήντα (250) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: Πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων αντί 600 που είχαν ανακοινωθεί – Απάντηση Οικονόμου σε Βελόπουλο

Φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά βρέθηκαν και έτσι στις 20 Ιουλίου 2021 δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ κοινή απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, που αναφέρεται στην ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ: «Ειδική Δράση: Πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου».

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 3.921.971,80 ευρώ, στο πλαίσιο του Ειδικού Στόχου «Σύνορα» του Εθνικού Προγράμματος του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας/Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις». Η συνεισφορά της Ένωσης ανέρχεται σε 3.529.774,62 € και αντιστοιχεί σε 90% επί της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης και εκ μέρους των εθνικών πόρων σε 392.197,18 € ήτοι 10% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης και καταβάλλεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όπως αναφέρεται δηλαδή ξεκάθαρα, το 90% των χρημάτων, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόλις 400.000 από τα κρατικά ταμεία.

Θα προσληφθούν σίγουρα για 1 χρόνο αυτοί οι

250 νέοι Συνοριοφύλακες, με προοπτική ανανέωσης

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που όπως επισημάναμε το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ από τον περασμένο Μάρτιο, γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, απόλυτα δικαιολογημένα, σύγχυση στους ενδιαφερόμενους και στις οικογένειες τους. Όποιος διάβαζε προσεκτικά την απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και εννοούμε τόσο τα τοπικά ΜΜΕ που ανέδειξαν το θέμα, αλλά και όσους επίσης διάβαζαν προσεκτικά τα ρεπορτάζ, θα έβλεπαν ότι:

  • Οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες, θα προσληφθούν για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 χρόνο και όχι 8 μήνες που γράφτηκε κατά κόρον. Απλά, οι αναφορά σε 8 μήνες αφορά τα χρήματα που θα πληρώνονται όσους πετύχουν στον διαγωνισμό, μετά την ολοκλήρωση της 4μηνης εκπαίδευσης τους στις Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ή Κομοτηνής και και στις δύο. Τότε δεν θα πληρώνονται προφανώς.
  • Όλα αυτά αναφέρονται άλλωστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ στην απόφαση:  “Η Δράση στοχεύει στην κάλυψη των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία αναγκών μισθοδοσίας και λοιπών αποζημιώσεων διακοσίων πενήντα (250) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου (Σ.Φ.Ο.Χ.), για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, μετά και την ολοκλήρωση της τετράμηνης (4) εκπαίδευσης τους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου, για την κάλυψη των αναγκών της αποτελεσματικότερης προστασίας και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας.
  • Όσοι λοιπόν προσληφθούν, αρχικά για 12 μήνες, τους 4 από αυτούς θα εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το αναφέρει.

  • Όπως γίνεται επίσης αντιληπτό, δεν θα γίνει όλη αυτή η διαδικασία, με τον διαγωνισμό, την κατάθεση δικαιολογητικών, την διενέργεια εξετάσεων, ιατρικών αθλητικών και ψυχοσωματικών, θα κάνουν εκπαίδευση για 4 μήνες οι 250 νεοπροσληφθέντες και όλα αυτά για μόλις 12 μήνες, δηλαδή συνολικά 1 χρόνο. Θεωρείται δεδομένο πως θα ανανεωθεί για άλλο τόσο χρονικό διάστημα ΣΙΓΟΥΡΑ η παραμονή τους στην Συνοριοφυλακή. Άλλωστε ήδη όσοι Συνοριοφύλακες προσλήφθηκαν στα νησιά, ανανεώθηκε η παραμονή τους.
  • Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα, ο αριθμός τους θα είναι 250 και όχι φυσικά  150 που δήλωσε ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης προχθές στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού, δείχνοντας προφανώς άγνοια και ασχετοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Το περιθώριο της πρόσληψης των 250

νέων Συνοριοφυλάκων ως τα τέλη 2022

Όσον αφορά τον χρόνο που θα εκκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των 250 Συνοριακών Φυλάκων, μπορεί να βρέθηκαν τα χρήματα, αλλά όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση των Χρυσοχοίδη-Καραμαλάκη, ο χρόνος υλοποίησης ξεκίνησε ήδη και φτάνει ως τα τέλη του 2022. Δεν αποκλείεται δηλαδή να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες μέσα στο 2021 και να ολοκληρωθούν το 2022. Άλλωστε κα με τους 400 μόνιμους Συνοριοφύλακες, η διαδικασία λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, διήρκησε πολλούς μήνες.

Η ημερομηνία έναρξης της Δράσης ορίζεται η 21/07/2021.
Η ημερομηνία λήξης της Δράσης ορίζεται η 31/12/2022.

Όσο για τις θέσεις που θα καλύψουν οι 25ο όταν προσληφθούν και ολοκληρώσουν την 4μηνη εκπαίδευση τους; Όπως επίσης αναφέρει η απόφαση, μπορεί να είναι και το ΚΤΥ ή το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου:

“Ειδικότερα, από την εν λόγω Δράση δύναται να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης) και Υπηρεσίες Φύλαξης των θεσμοθετημένων σημείων εισόδου – εξόδου, ιδίως αεροδρομίων, των Διευθύνσεων Αστυνομίας (Δ.Α.): Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, επιτυγχάνοντας κατά τον τρόπο αυτό τη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότερη προστασία και επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 250 ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*